Σοκολατένιο γλύκισμα με 4 υλικά χωρίς ψήσιμο

Σοκολατένιο γλύκισμα με 4 υλικά χωρίς ψήσιμο

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα δροσερό σοκολατένιο γλύκισμα. Σοκολάτα και ρικότα με στρώσεις μπισκότου που σίγουρα να σας ενθουσιάσει με την υπέροχη ανάλαφρη και υπέροχη γεύση του.

Υλικά συνταγής

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
850 γρ. τυρί ρικότα [*]
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά
40 μπισκότα σοκολάτας [**]

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά του ταψιού.
Κόβετε τα 340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Βάζετε το τυρί ρικότα στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 1 περίπου λεπτό μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε τη λιωμένη, ζεστή σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια αφράτη σοκολατένια κρέμα.

Σε άλλο καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα ρικότα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα επάνω με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Στρώνετε στη βάση της φόρμας τα μισά μπισκότα [το ένα να καλύπτει ελαφρώς το άλλο για να μη μένουν κενά ενδιάμεσα] και στρώνετε από πάνω το μισό σοκολατένια μείγμα ρικότας με ένα μεγάλο κουτάλι. Το καλύπτετε με τα υπόλοιπα μπισκότα πάλι με τον ίδιο τρόπο και τελειώνετε με μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα ρικότας.

Καλύψτε το γλυκό σας με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, με ένα μαχαίρι ή αποφλοιωτή ξύνετε σε φλύδες τα υπόλοιπα 60 γρ. σοκολάτας και γαρνίρετε το γλυκό σας.

Το ξεφορμάρετε, τραβώντας το από το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Βουτάτε ένα μαχαίρι σε ζεστό νερό και το κόβετε σε 10 κομμάτια. Σκουπίστε το μαχαίρι πριν από κάθε κόψιμο κομματιού. Σερβίρετε.

[*] Αν δεν βρείτε τυρί ρικότα αντικαταστήστε το με ανθότυρο και μασκαρπόνε. Προτείνω όμως ανεπιφύλακτα τη ρικότα για την υπέροχη μοναδική γεύση της που συνδυάζετε απόλυτα με τη σοκολάτα.

[**] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα digestive με κρούστα σοκολάτας ή τα πολυδημητριακά.
Πηγή