Είναι άδικο το να λέμε ότι η μουσική είναι στάσιμη

Είναι άδικο το να λέμε ότι η μουσική είναι στάσιμη

Η φετινή χρονιά δείχνει ότι θα είναι σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες, ήδη έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί καλοί δίσκοι και ακόμα περισσότερα καλά τραγούδια.

Δυστυχώς όμως η παγκοσμιοποίηση επιβάλλει συγκεκριμένη μουσική, χώρες που έχουν την δύναμη, όπως η Αμερική δεν αφήνουν τα αξιόλογα σημερινά ονόματα κυρίως από την Βρετανία, αλλά και την Σκανδιναβία να γνωρίσουν μαζική δημοσιότητα στην Αμερική γιατί δεν θα ήθελαν μία τρίτη Βρετανική εισβολή όπως αυτές που έγιναν στις δεκαετίες '60 και '80.

Η μουσική είναι μία σημαντική βιομηχανία για όσες χώρες το καταλαβαίνουν, εδώ δυστυχώς τσακώθηκαν πάλι σήμερα για πολιτικούς λόγους, όλοι ανήκουν σε ένα κόμμα και πολεμάνε σαν σκυλιά για να το υπερασπισθούν, πρώτα η τσέπη μας, μετά το κόμμα και μετά το συμφέρον της χώρας.

Δεν πρόκειται βέβαια να σας παραθέσω όλους τους καλλιτέχνες που μου άρεσαν από την αρχή της χρονιάς, άλλωστε δεν πρόκειται να σας πείσω αν τα ακούσετε μία φορά, και αν βέβαια έχουν όρεξη να τα ακούσουν οι επισκέπτες μας.

Δεν ξέρω αν πρέπει να νιώθω λύπη ή χαρά, το site βελτιώνει σημαντικά κάθε μέρα τις επιδόσεις του, αλλά οι μουσικές αναρτήσεις δεν πετυχαίνουν το ίδιο.

Κώστας Ζουγρής

Αυτά που μου αρέσουν αυτές τις μέρες

THE CHEMICAL BROTHERS

STEALING SHEEP

PEGGY GOU

KAREN O/DANGER MOUSE

BILLIE EILISH

SHE DREW THE GUN