Ποιο Woodstock είχε μεγαλύτερα ονόματα, το 1969 ή θα έχει το φετινό;

Ποιο Woodstock είχε μεγαλύτερα ονόματα, το 1969 ή θα έχει το φετινό;

Αμέτρητα τα ονόματα αυτών που επικρίνουν τους ιερόσυλους που τόλμησαν να προγραμματίσουν ένα νέο Woodstock για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια μετά και να σπιλώσουν αυτό το ιστορικό μουσικό γεγονός.

Κατ' αρχήν συμφωνούμε ότι ανάλογα ιστορικά γεγονότα δεν μπορούν να επαναληφθούν στην ίδια έκταση για πολλούς και διάφορους ευνόητους λόγους.

όμως μιλάμε για μία καθαρά εμπορική κίνηση που έχει όμως και την δικαιολογία της επετείου, ας μην ξεχνάμε και το Woodstock του 1999, του 94 κλπ που και τότε είχαν μεγάλα ονόματα, αλλά πέρασαν απαρατήρητα, το πιθανότερο είναι να γίνει το ίδιο και με το φετινό.

Όμως μιλήσαμε με τον Πετρίδη και θεωρητικά τα ονόματα που παίζουν φέτος, αναλογικά είναι μεγαλύτερου μεγέθους για το σήμερα από ότι ήταν τότε αυτοί που έπαιξαν στο αυθεντικό Woodstock.

Πολλοί καλλιτέχνες τότε δεν είχαν προλάβει να γίνουν σούπερσταρ και έγιναν μέσω του φεστιβάλ, θεωρητικά μπορεί και φέτος να κερδίσουν δημοσιότητα όσοι θα εμφανισθούν. Όμως δεν μπορεί να γίνει ξανά αυτό που έγινε το 1969.

Γιατί τώρα επικρίνουν οι φίλοι μας και χλευάζουν τα ονόματα που θα εμφανιστούν; απλούστατα γιατί η χώρα μας έχει αποκοπεί πια από τις εξελίξεις την μουσική και δεν μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος των καλλιτεχνών που εμφανίζονται φέτος, οι περισσότεροι έχουν τοπ 3 άλμπουμ στην Αμερική και είναι ζήτημα α έχουν κυκλοφορήσει άλμπουμ στην Ελλάδα.

Μου λέει ο Γιάννης, πρόσεξε πως θα το γράψεις γιατί εδώ δεν τους ξέρουν.

Πώς μπορώ να σας κάνω να καταλάβετε ότι η Miley Cyrus σήμερα είναι για την Αμερική και όλο τον πλανήτη πολύ πιο διάσημη από ότι ήταν η Janis Joplin το 1969, δεν λέω ότι είναι καλύτερη, παρά το γεγονός ότι έχει καταπληκτική φωνή και οι επιτυχίες της δεν είναι τυχαίες.

Αυτοί που μπορούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν την αξία αυτών που έπαιξαν το 1969 και θα παίξουν φέτος είναι μόνο αυτοί που δεν σταμάτησαν να παρακολουθούν την μουσική από τότε.

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά δύσκολα αυτοί θα είναι περισσότεροι από 5-10 και θα πρέπει να έχουν περάσει πολλά χρόνια στην Αμερική.

Δεν θέλω να σας πικράνω αλλά στην Ελλάδα έχουμε τους καλλιτέχνες που βλέπουμε σχεδόν κάθε χρόνο ή έστω κάθε 3-5 χρόνια και έχουμε δει τουλάχιστον 5 φορές.

Έγραψε ένας μα ήλθε η Anna Calvi, δηλαδή πιστεύετε ότι η Anna Calvi είναι πρώτο όνομα; θα την ήξερε κανείς αν δεν την κάναμε εμείς πρώτα γνωστή μέσω του Site και την εκπομπή του Γιάννη;

Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει να βρει στο διαδίκτυο τι μέγεθος είχαν οι καλλιτέχνες του Woodstock το 1969 και τι μέγεθος έχουν οι σημερινοί, ας τους βαθμολογήσει με κάποιο τρόπο και ας βγάλει αποτέλεσμα.

Θεωρητικά οι τωρινοί έχουν την δυνατότητα να γίνουν ακόμα πιο γνωστοί στο μέλλον, όχι όμως στην Ελλάδα όπου βασιλεύει το απόλυτο σκοτάδι.

Διαβάζω σε διάφορα Ελληνικά έντυπα ονόματα καλλιτεχνών που ειλικρινά δεν ξέρω σχεδόν κανένα και ας διαβάζω μέρα- νύχτα όλα τα ξένα σημαντικά ΜΜΕ.

Θυμάμαι πριν από πολλές δεκαετίες πήγαινα σε κάτι ραδιοφωνικούς διαγωνισμούς και ήμουν σίγουρος ότι θα τους κερδίσω όλους γιατί ήξερα όλα τα τραγούδια του Αμερικάνικου και Βρετανικού τσαρτ, όπως και τα Γαλλικά και Ιταλικά και τότε μου έβαζαν σαν ερώτηση ποιο ήταν η δεύτερη πλευρά σε ένα μέτριο Ισπανικό τραγούδι, φυσικά έχανα, έτσι και τώρα μας έχουν τρελάνει με τα Ελληνικά Αγγλόφωνα, σαν αν είναι το μεγάλο Happening, η καρδιά αυτών που τα κυκλοφορούν το ξέρει αφού σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει πακτωλός χρημάτων που να καλύπτει τις ασήμαντες πωλήσεις τους.

Δείτε τα 2 Woodstock

54516387 10218382610466712 4351565228270419968 n

Woodstock 2019 lineup

Κώστας Ζουγρής