5 τρόποι με τους οποίους οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι ξεπερνούν την απόρριψη

5 τρόποι με τους οποίους οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι ξεπερνούν την απόρριψη

Η απόρριψη πονάει, αλλά δεν χρειάζεται να σας πηγαίνει πίσω. Πάρτε παράδειγμα από τους πνευματικά δυνατούς ανθρώπους…

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας αντιμετωπίζουμε απορρίψεις σε διάφορους τομείς της ζωής μας, όμως οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον πόνο τους για να γίνουν πιο δυνατοί και καλύτεροι.

Είτε αποκλειστείτε από μια κοινωνική εκδήλωση, είτε σας προσπεράσουν τη περίοδο των προαγωγών, η απόρριψη προκαλεί πόνο. Ο τρόπος όμως που θα επιλέξετε να αντιδράσετε σε αυτήν, μπορεί να καθορίσει ολόκληρο το μέλλον σας.

5 τρόποι με τους οποίους οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι ξεπερνούν την απόρριψη είναι οι ακόλουθοι:

1. Αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους

Αντί να καταπιέσουν, να αγνοήσουν ή να αρνηθούν τον πόνο τους, οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τα συναισθήματα τους. Παραδέχονται όταν νιώθουν ντροπή, λύπη ή απογοήτευση.

Έχουν αυτοπεποίθηση στην ικανότητα τους να αντιμετωπίσουν κατά μέτωπο τα αρνητικά αισθήματα τους. Και αυτό είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσουν αυτή την άβολη κατάσταση με υγιή τρόπο.
Είτε σας στήσουν σε ένα ραντεβού, είτε σας προσπεράσουν σε μια προαγωγή, η απόρριψη είναι βαριά. Το να προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τον πόνο, πείθοντας τον εαυτό σας ή τους άλλους ότι «δεν τρέχει και τίποτα», είναι λάθος τακτική. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τα άβολα συναισθήματα είναι να τα κοιτάξουμε κατάματα.

2. Αντιμετωπίζουν την απόρριψη σαν σημάδι ότι ξεπερνούν τα όρια

Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι η απόρριψη αποδεικνύει ότι ζουν τη ζωή τους στο έπακρο. Περιμένουν ότι θα απορριφθούν κάποιες φορές, αλλά αυτό δεν τους αποτρέπει από το να κυνηγήσουν αυτό που θέλουν. Κι ας ξέρουν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι μικρές.

Εάν δεν απορριφθείτε ποτέ, προφανώς ζείτε περιχαρακωμένος στην ασφαλή ζώνη σας.
Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πιέζετε τους εαυτούς σας στα όρια αν δεν απορριφθείτε κάποιες φορές στη ζωή σας. Όταν απορρίπτεστε από μία δουλειά ή έναν φίλο, ξέρετε πολύ απλά ότι ζείτε πραγματικά.

3. Αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους με συμπόνια

Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι δεν σκέφτονται «ήσουν πολύ χαζός για να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις». Αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους με συμπόνια. Ανταποκρίνονται στον αρνητισμό μέσα τους με ευγένεια και μηνύματα αυτό-επιβεβαίωσης.

Είτε σας παρατήσει η μακροχρόνια σχέση σας, είτε ένας φίλος σας γυρίσει την πλάτη, το να λιθοβολείται τον εαυτό σας, απλά θα σας κρατήσει κολλημένο στα πατώματα.
Μιλήστε στον εαυτό σας, όπως θα μιλάγατε σε έναν φίλο που του έχετε εμπιστοσύνη. Σιωπήστε τον σκληρό κριτή μέσα σας, επαναλαμβάνοντας βοηθητικά μάντρα, που θα σας κρατήσουν πνευματικά δυνατούς.

4. Αρνούνται να τους καθορίσει η απόρριψη

Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι δεν προβαίνουν σε γενικεύσεις όταν τους απορρίπτουν. Εάν απορριφθούν σε μια δουλειά, δεν θεωρούν αυτομάτως τους εαυτούς τους ανίκανους. Ομοίως αν κάποιος αρνηθεί τον έρωτα τους, δεν πιστεύουν ότι δεν αξίζουν την αγάπη κανενός.

Η γνώμη ενός ανθρώπου ή ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν πρέπει να καθορίζει αυτό που είστε.
Μην επιτρέπετε η αξία που δίνετε στον εαυτό σας, να καθορίζεται από τη γνώμη των άλλων. Επειδή κάποιος πιστεύει κάτι για εσάς, δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια.

5. Μαθαίνουν από την απόρριψη

Οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι ρωτούν τους εαυτούς τους: «τι κέρδισα από αυτό;», Και κατά αυτόν τον τρόπο διδάσκονται μέσα από την απόρριψη. Αντί να αντέξουν απλά τον πόνο, τον μετατρέπουν σε ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη.

Με κάθε απόρριψη γίνονται δυνατότεροι και καλύτεροι.

Είτε μαθαίνετε για τμήματα της ζωής σας που χρειάζονται βελτίωση, είτε απλά αναγνωρίζεται ότι το να σας απορρίψουν δεν είναι τόσο τραγικό όσο φανταζόσασταν, η απόρριψη είναι καλός δάσκαλος. Χρησιμοποιήστε την για να προχωρήσετε μπροστά με περισσότερη σοφία.

Amy Morin, ψυχοθεραπεύτρια – inc.com