5 Ελληνικές παραλίες στις καλύτερες 30 της Ευρώπης!

Η λονδρέζικη Evening Standard, ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα, με θέμα τις 30 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Παραλίες σε Αγγλία, Κροατία, Πορτογαλία, Τουρκία, Αλβανία και φυσικά στην Ελλάδα, κατάφεραν να μπουν σε αυτό το top 30. Οι ελληνικές παραλίες μάλιστα, φαίνεται να έχουν την… τιμητική τους, καθώς 5 από αυτές, βρίσκονται στις 30 καλύτερες της ευρωπαϊκής ηπείρου, σύμφωνα πάντα με την Evening Standard.

#5 Παραλία Ναυάγιο, Ζάκυνθος

zakinthos nauagio

Το φυσικό λιμανάκι της Ζακύνθου, το πασίγνωστο ως παραλία Ναυάγιο, βρίσκεται στα αγαπημένα μέρη των… ταξιδιωτικών influencers, οι οποίοι λατρεύουν να φωτογραφίζονται, ενώ βρίσκονται καθισμένοι στις λευκές μαρμάρινες άκρες των γκρεμών που βρίσκονται στο τοπίο. Το Ναυάγιο, που βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές της Ζακύνθου, είναι ένα τοπίο που μαγνητίζει τους τουρίστες, λόγω του ότι είναι σχετικά απομονωμένο. Εκεί βρίσκεται κυριολεκτικά και το ναυάγιο του πλοίου, αλλά και τα καταγάλανα νερά του, που έρχονται σε αντίθεση με την κατάλευκη άμμο.

#4 Παραλία Πόρτο Τιμόνι, Κέρκυρα

porto timoni kerkyra

Πρόκειται για μία «διπλή παραλία», η οποία χωρίζεται από ένα καταπράσινο και γεμάτο βλάστηση ακρωτήριο. Οι δύο παραλίες, σχηματίζουν δύο ξεχωριστούς κόλπους, οι οποίοι αμφότεροι προσφέρουν κρυστάλλινα νερά, καθώς και άφθονο χώρο για να μπορεί κάποιος να απολαύσει μία ηλιοθεραπεία. Δεν θα βρείτε κάποιες εγκαταστάσεις εκεί, οπότε πάρτε μαζί σας φαγητό, νερό και αντηλιακά – χωρίς φυσικά να αφήσετε πίσω τα σκουπίδια σας. Αν μείνετε εκεί για αρκετή ώρα, περπατήστε στο μονοπάτι του Πόρτο Τιμόνι, για να παρακολουθήσετε το μαγικό ηλιοβασίλεμα.

#3 Παραλία Αλυκό, Νάξος

paralia aluko naxos

Η παραλία Αλυκό στη Νάξο, είναι η πιο όμορφη παραλία του νησιού – και η λιγότερο… ανέγγιχτη. Η πανέμορφη παραλία, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του κυκλαδίτικου νησιού. Η άμμος της έχει την αίσθηση της πούδρας, αλλά απίστευτα καταγάλανα νερά, όπως έχουν όλες οι παραλίες των νησιών της Ελλάδας, για τα οποία είναι γνωστή η χώρα μας. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Νάξου και μπορείτε να βρεθείτε εκεί με το αυτοκίνητό σας ή με το λεωφορείο που πηγαίνει στην παραλία 6 φορές μέσα στην μέρα.

#2 Παραλία Χόβολο, Σκόπελος

paralia xovolo skopelos

Τα κρυστάλλινα νερά, το βραχώδες τοπίο και ένα αίσθημα γαλήνης, συνδυάζονται εδώ σε αυτή την παραλία, δημιουργώντας ένα μικρό, απομονωμένο κομμάτι, βγαλμένο από τον παράδεισο. Η Σκόπελος μπορεί να μην βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών, σαν τα άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, οπότε εκμεταλλευτείτε τον άπλετο χώρο που σας προσφέρει η συγκεκριμένη παραλία. Όταν πεινάσετε, θα βρείτε παραδοσιακά ταβερνάκια κοντά στην παραλία, όπου μπορείτε να δειπνήσετε, διαλέγοντας από τον κατάλογο κάποιο παραδοσιακό ελληνικό φαγητό.

#1 Παραλία Μύλος, Λευκάδα

paralia muloS leukada

Το νερό στην παραλία Μύλος της Λευκάδας, είναι τόσο γαλάζιο, σχεδόν κυανό. Έτσι, έρχεται σε αντίθεση με την κρεμ άμμο της παραλίας και τα βράχια που την περικυκλώνουν. Η μακροσκελής παραλία, είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια, αν και υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία δρόμου που θα κάνει την πρόσβαση ακόμη πιο εύκολη. Οπότε, καλύτερα να πάτε να την επισκεφτείτε τώρα όσο προλαβαίνετε, για να μπορέσετε να απολαύσετε τα γαλήνια και ήσυχα νερά της και το παρθένα φύση της.

Πηγή: EveningStandard, parallaximag.gr