Η ζωή δεν είναι Star Wars: Η τεχνητή νοημοσύνη ποτέ δεν θα αποκτήσει τα συναισθήματα του ανθρώπου

Η ζωή δεν είναι Star Wars: Η τεχνητή νοημοσύνη ποτέ δεν θα αποκτήσει τα συναισθήματα του ανθρώπου

Οι φίλοι του φανταστικού κινηματογράφου και των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας συχνά θα ανακαλύπτουν την επαλήθευση γεγονότων που συμβαίνουν στις διάφορες ιστορίες γιατί για μένα και φαντάζομαι για πολλούς ανθρώπους η μεγάλη δύναμη που έχει το ανθρώπινο γένος είναι η φαντασία και αυτήν συχνά προσπαθεί και ενίοτε καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα.

Ναι η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον μπορεί να δημιουργήσει κατά την γνώμη μου προβλήματα στο ανθρώπινο γένος, όπως όλες οι μηχανές κάτω από ειδικές καταστάσεις.

Όμως ειδικά στην μουσική, κατά την γνώμη μου πάντα, οι μηχανές ποτέ δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτό που δημιούργησε ο άνθρωπος στην εποχή που δεν είχε τις σημερινές τεχνικές δυνατότητες, δηλαδή στις δεκαετίες του '30, '40, κάποια χρόνια του '50 και από συγκεκριμένους συνθέτες στην δεκαετία του '60.

Μερικοί που θέλουν να μας πικάρουν, χωρίς να είναι οι ίδιοι ιδιαίτερα νέοι εκθειάζουν τις δυνατότητες που έχουν οι μουσικές πλατφόρμες όπως το Spotify μας κατηγορούν ότι έχουμε μείνει πίσω, όταν λέω μερικοί εννοώ βέβαια 2-3 στα 6300000 που μας ακολουθούν, όχι ότι δεν θα υπάρχουν κι άλλοι που έχουν την ίδια άποψη, απλά δεν το εκδηλώνουν.

Όποιος όμως παρακολουθεί 5 πράγματα από το τι συμβαίνει σήμερα στην μουσική, δεν μπορεί παρά να βλέπει ότι ακόμα το παλεύουμε με την επικαιρότητα.

Ένας άλλος μας κατηγορεί ότι ακούμε ακόμα βινύλια, 'φίλε' τα βινύλια, που δεν ακούμε βέβαια, εκτός ειδικών περιπτώσεων, σήμερα είναι το πιο in πράγμα στην μουσική και πανάκριβα, δεν μας επιτρέπει η τσέπη μας να τα ακουμπήσουμε, και τα παλιά μερικές φορές έχουν σημαντικά υψηλές τιμές.

Σε αυτό που κατά την γνώμη μου υπερτερούμε, είναι ότι τα YouTube, Spotify κλπ δεν μπορούν να έχουν την ανθρώπινη άποψη που σε κάποιο βαθμό έχουμε εμείς, αυτό για την γυναίκα μου που μερικές φορές, όπως φαντάζομαι και άλλες γυναίκες με αποκαλεί εξωγήινο.

Όμως έχω να πω σε όλες τις γυναίκες ότι σύμφωνα με νέα έρευνα, το 73% απάντησε ότι έστω μια φορά στην ζωή τους σκέφτηκαν πόσο ωραίο θα ήταν να μην υπάρχουν άντρες στην γη.

Αυτό το ποσοστό δεν νομίζω να το έπιαναν οι άντρες για τις γυναίκες.

Εύκολες είναι οι λίστες, μπορεί το Spotify αν του γράψω ότι μ'αρέσει ο τάδε να μου μου προτείνει κάποιον ανάλογο, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτά που είναι τώρα διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή για όλους, εμείς σε μεγάλο ποσοστό τα έχουμε χαϊδέψει με τα χέρια μας και είμαστε σε όλα υπέρ της φυσικής επαφής, γι' αυτό συνέχεια στις αναρτήσεις μας έχουμε, έτσι πιστεύω, ανθρώπινο πρόσωπο, γι' αυτό ζητάμε και την βοήθεια σας για να το διατηρήσουμε.

Με τους επισκέπτες που έχουμε δεν θα ήταν πιστεύω απίθανο να βρούμε έναν πλούσιο χρηματοδότη από τους γνωστούς της αγοράς, όμως μας αρέσει η επαφή που έχουμε και θέλουμε να την διατηρήσουμε.

Κώστας Ζουγρής

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό μας, το άλμπουμ της Rosalia είναι πολύ καλό και στο μέλλον θα αποκτήσει σημαντική αξία γιατί είναι το περιορισμένης έκδοσης

3 άλμπουμ της Rosalía, El mal querer σε ειδική έκδοση, Νο 1 στα Latin άλμπουμ της Αμερικής, μαζί με 3 βιβλία Γιάννης Πετρίδης 30 χρόνια απογεύματα στην ΕΡΤ υπογεγραμμένα από τον ίδιο για όσους κερδίσουν και το επιθυμούν, είναι τα δώρα στον νέο διαγωνισμό μας μέχρι 3/2.

Συμμετέχουν στην κλήρωση όσοι κάνουν οποιαδήποτε δωρεά.