Μια αληθινή ιστορία που ενδιαφέρει όλους. Δεν θέλουμε θλιμμένους στην καθημερινή γιορτή μας.

Μια αληθινή ιστορία που ενδιαφέρει όλους. Δεν θέλουμε θλιμμένους στην καθημερινή γιορτή μας.

Όταν έφυγε ο XXXTENTACION την μεθεπόμενη μέρα (20/06/18) ο Γιάννης Πετρίδης κάνει στην εκπομπή του εκτενή αναφορά στο γεγονός, με πληροφορίες που δεν είχαν ακουστεί πουθενά αλλού.

Ήταν τέσσερες ενότητες
1. Αναφορά στο γεγονός της δολοφονίας
2. Αναφορά στην διάχυση της πληροφορίας στην Ελλάδα και στις κυκλοφορίες του στις εδώ πλατφόρμες
3. Το κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο από το οποίο άντλησε την έμπνευσή του αλλά και μια γενικότερη αναφορά στις σημερινές παγκόσμιες ανισότητες
4. Και τέλος μια αναφορά γέφυρα με το παρελθόν με τις δολοφονίες των 2pac και Notorious BIG την δεκαετία του 90 και μια κατά κάποιο τρόπο αντιστοίχηση των γεγονότων.

Καθόλου άσχημα για ένα τέταρτο περίπου στον αέρα παρέα με τα τραγούδια.

Το ίδιο βράδυ ρωτάω των 19 χρονών ανιψιό μου, που ακούει μόνο hip hop αν άκουσε την εκπομπή, μου απαντάει όχι και τον προτρέπω να την ακούσει.

Δεν έπαιρνε ανάσα και την άκουσε και δεύτερη φορά.

Αυτό που έπαθες σήμερα το παθαίνω σχεδόν σαράντα χρόνια του λέω.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουσε με τέτοια προσήλωση, κάτι που του πρότεινα, δεδομένου ότι όταν τον ρωτάω την γνώμη του για κάποιο σημερινό όνομα του hip hop που ακούω στην εκπομπή, μου λέει δεν ακούω τέτοια, εννοώντας ότι ακούει ακόμα πιο άγνωστα σε μένα ονόματα.

Και τότε μου ήρθε στο μυαλό ένα προσωπικό δίλλημα που είχα στις αρχές του 90 ποια είναι η αγαπημένη μου μέρα, η Πέμπτη που παίζατε rap ή η Παρασκευή που παίζατε Rock.

Το περιορισμένο ενδιαφέρον, μηδενικό θα έλεγα, του νεοέλληνα για το τι γίνεται στον κόσμο (και όχι μόνο στην μουσική) κάνει την αντίληψή του τραγική και τα συμπεράσματά του απαράδεκτα στα περισσότερα των θεμάτων.

Όλη αυτή η άρνηση, η αντίδραση απέναντι στο hip hop δείχνει επιφυλακτικότητα στην εξέλιξη και αν σας ακούσει ο κύριος Δαρβίνος θα σας μαλώσει.

Δεν θέλουμε θλιμμένους στην καθημερινή γιορτή μας.

Κώστας Σιέρρος

Αν πιστεύετε στην φιλοσοφία της σελίδας μας ενισχύστε την προσπάθεια μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές πληροφορίες και λίστες.

Νέος διαγωνισμός μέχρι την Κυριακή 20/1 με δώρο 3 διπλά cd του Bruce Springsteen με τις ηχογραφήσεις από τις παραστάσεις στο Broadway.

Συμμετέχουν όσοι κάνουν οποιαδήποτε δωρεά. για την ενίσχυση της σελίδας μας.