Είναι εύκολο να κατηγορείς κάποιον, το δύσκολο είναι να τον υπερασπιστείς

Είναι εύκολο να κατηγορείς κάποιον, το δύσκολο είναι να τον υπερασπιστείς

Σαν τα σαλιγκάρια βγαίνουν ένας, ένας οι διάφοροι αστέρες και αποστασιοποιούνται από όσους κατηγορούνται για διάφορους λόγους με πιο συνηθισμένο αυτόν της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 

Όλοι αυτοί, πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή φυλή όπου όλα θα λειτουργούν αγγελικά, θα κάνουν έγγραφες προτάσεις σαν φλερτ οι άνδρες στις γυναίκες ή θα τις φλερτάρουν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

 

Είναι πανεύκολο να μπαίνεις, συχνά ανώνυμα στο διαδίκτυο και να εκτοξεύεις κατηγορίες εναντίον αυτών που δεν συμπαθείς, λέγοντας 'δείτε τι έχει πει γι' αυτόν ο τάδε δημοσιογράφος ή συνάδελφος του'.

 

Ο δημοσιογράφος είναι συνήθως ένας από τους χιλιάδες του επαγγέλματος και αυτός που υποτίθεται ότι 'κόλλησε στον τοίχο' ένας από τους κορυφαίους στον τομέα του.

 

Όλα αυτά τα χρόνια ελάχιστοι έχουν σπεύσει να υπερασπιστούν αυτόν που κατηγορείται χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή του, και οι κατηγορίες συνήθως προέρχονται από έναν άγνωστο.

 

Η επιθετικότητα αυτού που κατηγορεί είναι σχεδόν πάντα τέτοια που αποτρέπει τους άλλους να αντιπαρατεθούν μαζί του και αυτός το θεωρεί σαν νίκη του.

 

Κώστας Ζουγρής