Διαδίκτυο: Ωκεανός κακίας από 'κριτές της μουσικής κοινωνίας'

Διαδίκτυο: Ωκεανός κακίας από 'κριτές της μουσικής κοινωνίας'

To Facebook παραμένει ένας χώρος όπου ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του, μερικές από τις χθεσινές παρεμβάσεις:

Αφορμή η επέτειος δολοφονίας του John Lennon:

Οι θαυμαστές του Λένον πάντα τον έχουν στο μυαλό τους ως ένα ιδεολόγο, ένα ασκητή καλλιτέχνη, που απέρριπτε την κατοχή υλικών αγαθών και καταδίκαζε τις υποκρισίες του καπιταλισμού. Το Imagine ηχογραφήθηκε στο ιδιωτικό στούντιο που είχε φτιάξει στο εξοχικό του στο Tittenhurst Park στο Ascot. Επρόκειτο για μια αγροικία τεραστίων διαστάσεων που το ζεύγος Λένον – Όνο είχαν αγοράσει από τον βασιλιά της σοκολάτας τον Peter Cadbury. Από εκεί ο Λένον κήρυττε τα περί ειρήνης.Ο Λένον ήταν ιδιοκτήτης μεγάλης ακίνητης περιουσίας, είχε στη συλλογή του αρχαίους αιγυπτιακούς παπύρους, και έναν αυθεντικό πίνακα του Ρενουάρ. Την ίδια περίοδο αυτός και η σύντροφός του περιστοιχίζονταν από συμβούλους, υπηρέτες, μασέρ, πνευματιστές, βελονιστές και άλλους ανθρώπους με παράξενα επαγγέλματα. Μάλιστα είχαν προσλάβει και έναν υπάλληλο του οποίου η αποκλειστική δουλειά ήταν να γυαλίζει τα πόμολα από τις πόρτες του πολυτελούς διαμερίσματος.Όσοι επισκέπτονταν στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν σοκαρίζονταν από τη χλιδή, ενώ μια φορά ο Έλτον Τζον που επισκέφτηκε το ζεύγος εντυπωσιάστηκε από το ειδικό διαμορφωμένο δωμάτιο - ψυγείο που είχε η Γιόκο Όνο στο διαμέρισμα προκειμένου να διατηρεί τις γούνες της. Dominic Sandbrook The Great British Dream Factory: The Strange History of Our National Imagination,

Η επέτειος γέννησης του Jim Morrison:

Ένας έγραψε: Ο μέγιστος ερμηνευτής-ποιητης -διανοουμενος στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.Το απόλυτο σύμβολο ελευθερίας ..

;Άλλος απάντησε: Νομιζω πως υπερβαλεις λιγο απλα τα τριπακια του LSD σε καποιους ειναι πιο εποικοδομητικα απο αλλους χρηστες,οσον αφορα την μουσικη απλα δεν περασε απαρατηρητος τιποτα παραπανω.

Για Syd Barrett και Pimnk Floyd:

Μετά τον Μπάρετ απλά ο Γκιλμουρ έκανε τους Πινκ φλουντ ένα συμβατικό συγκροτημα

Διαγωνισμοί σε εξέλιξη:

https://apotis4stis5.com/news-f/35309-4-cd