41kqEOjLjIL. SS500

 

Αυτό το καλοκαίρι θα κλείσω τα 30 μου χρόνια με αρκετά από αυτά να με βρίσκουν βαθιά αφοσιωμένο στην μουσική, όχι μόνο της εποχής μας, αλλά και αυτήν που επικρατούσε στις αρχές του αιώνα μας .

 

Πηγή στις αναζητήσεις μου είναι η σελίδα που είχε φτιάξει στο τότε διαδίκτυο ο Παππούς μου ο Κώστας με την βοήθεια, όπως έμαθα μεγαλώνοντας, του Πατέρα μου Γιώργου και του θείου μου του Δημήτρη.

 

Ο Παππούς μου, μαζί με τον φίλο του Γιάννη Πετρίδη, είχαν δώσει ζωή στις μουσικές τους ανησυχίες παρουσιάζοντας για πρώτη φορά πριν από 70 χρόνια μια εκπομπή όπως την αποκαλούσαν τότε σε μία από τις παλιές μορφές που άκουγε τότε ο κόσμος μουσική και τις αποκαλούσε ραδιόφωνο.

 

Έχουμε ακόμα στο σπίτι μας κάτι μηχανήματα που αποτελούσαν την φορητή τους μορφή.

 

Η μουσική τότε ήταν εντελώς διαφορετική από σήμερα και είχε σαν κινητήρια δύναμη την χρησιμοποίηση παλαιότερων τραγουδιών σε ένα είδος που αποκαλούσαν Hip Hop και είχε μεγάλη απήχηση στους τότε νέους.

 

Οι μεγαλύτεροι, όπως μου λέει ακόμα ο πατέρας μου, άκουγαν πολλά διαφορετικά είδη με πιο βασικό το ροκ και την σόουλ.

 

 Δεν υπήρχε βέβαια ακόμα ο τρόπος μετάδοσης της μουσικής με εμφύτευση αρχείων στην μνήμη του μυαλού μας και τα αυτιά μας είχαν τον πρώτο λόγο.

 

Μ' αρέσουν αρκετά από τα είδη της μουσικής που ξεκίνησαν από τον περασμένο αιώνα, η κλασική με συγκροτήματα όπως οι Pink Floyd, Beatles, Yes, Genesis κα, η τζαζ που τα παντρέματα της με την σόουλ και το χιπ χοπ την βοήθησαν να φτάσει σχεδόν μέχρι την εποχή μας και η παραδοσιακή μουσική χωρών που δεν υπάρχουν πια σήμερα.

 

 Ήμουν πολύ μικρός όταν άκουσα για μικρό χρονικό διάστημα τον Γιάννη Πετρίδη στο τότε ραδιόφωνο, όμως παρακολουθώ από παιδί αυτό που δημιούργησε ο παππούς μου και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω και εγώ. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, τους φέρνει πιο κοντά, αυτά έλεγε ο παππούς μου και είχε δίκιο.

 

 Δεν ξέρω αν σήμερα η βοήθεια σας είναι αναγκαία, αλλά τότε, όπως έμαθα ο παππούς μου συχνά την ζητούσε για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτό που δημιούργησαν και να διαδώσουν την αγάπη τους για την μουσική.

 

Έβαζαν αυτό το μήνυμα.

 

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά  των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.
 
 
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR1401106690000066974208036
 
EUROBANK GR1002603940000130200197486
 
ALPHA BANK GR7801401390139002340035656
 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR71 0171 4350 0064 3501 0085 835
 
 

Με τη δωρεά οποιουδήποτε ποσού παίρνετε 1 από τα 9 ηλεκτρονικά μας βιβλία... 200 Ροκ Άλμπουμ & η ιστορία τους, 50 Heavy Metal-Hard Rock Album, 50 Indie-Punk Album, 101 Soul/Black/Hip-Hop Album, Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία,Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη 5 χρόνια στην Ελευθεροτυπία, 'Η μουσική στη ζωή μας, μια μικρή ιστορία της', 'Μουσική κιβωτός, τραγούδια και συνθέσεις που αγαπήσαμε στη ζωή μας' , 'ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ - Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα και πώς να επιζήσετε μετά από αυτό' (Pay Pal ή πιστωτική, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) 
Κωνσταντίνος Ζουγρής