Πώς έγινε επιτυχία στην Ελλάδα το La Donna Di Un Amico Mio

Πώς έγινε επιτυχία στην Ελλάδα το La Donna Di Un Amico Mio

Τέλη δεκαετίας του '60, ο Roberto Carlos ήταν από τότε από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της Βραζιλίας και η Αλέκα εξαδέλφη του Γιάννη Πετρίδη μόλις είχε έλθει στην Ελλάδα από την παραμονή της στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σύστησε στον Γιάννη τον Βραζιλιάνο τραγουδιστή.

Ο Γιάννης που τότε δούλευε στο Music Box, ιδιοκτησίας του Μαρτέν Γκεσάρ και της συζύγου του, εταιρεία που ουσιαστικά έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό το ξένο τραγούδι, παρουσίασε στην Γκεσάρ το τραγούδι και αυτή αποφάσισε να το κυκλοφορήσει, ενώ αργότερα το έδωσε να γίνει Ελληνική διασκευή στον Λάκη Τζιρντανέλλι και το συγκρότημα του τους Cinquetti.

O Γιάννης τότε, που μόλις είχε απολυθεί από τον στρατό, μαζί με τον Θόδωρο Σαραντή ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν άλμπουμ του Bob Dylan στην Ελλάδα, δίσκους των Blood Sweat and Tears, Steppenwolf και αρκετό ροκ της εποχής.

O Roberto Carlos λίγο αργότερα ήλθε στην Ευρώπη και τραγούδησε στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το Canzone Perte παράλληλα με τον Sergio Endrigo.

Ο Γιάννης είχε υπογράψει τότε το συγκρότημα των persons μέλη των οποίων πήρε αργότερα μαζί του πηγαίνοντας στην Ελλαδίσκ και έφτιαξαν του Socrates.

Κώστας Ζουγρής

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.