Σε δημοπρασία πωλήθηκαν 28 εκατ. λίρες τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας

Σε δημοπρασία πωλήθηκαν 28 εκατ. λίρες τα κοσμήματα της Μαρίας Αντουανέτας

Το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας που θεωρείται από πολλούς, ακόμη και τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη αιτία της Γαλλικής Επανάστασης. Άλλωστε, η Αυστριακή πριγκίπισσα που έγινε βασίλισσα της Γαλλίας για να βρει φριχτό τέλος στην γκιλοτίνα φημιζόταν για τα ακριβά γούστα και τα πανάκριβα κοσμήματα της. Μέρος αυτής της σπάνιας συλλογής πουλήθηκε 28 εκατομμύρια λίρες στη Γενεύη.

Τα κοσμήματα φυλάσσονταν σε ιδιωτικές συλλογές για περισσότερα από 200 χρόνια και παρουσιάσθηκαν στο Ντουμπάι: κοσμήματα, κάποτε ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα

Την ώρα που ο βρετανικός οίκος δημοπρασιών Sotheby's κάνει λόγο για «μία από τις σημαντικότερες βασιλικές συλλογές κοσμημάτων που δημοπρατούνται», τα επτά κοσμήματα παρουσιάσθηκαν στην έκθεση με τίτλο «Βασιλικά Κοσμήματα από τον οίκο των Βουρβόνων- Πάρμας» που περιλαμβάνει επίσης και άλλα κομμάτια από την πλούσια ιστορία της δυναστείας.

srdfgbtedr546

Στα κοσμήματα της Γαλλίδας βασίλισσας περιλαμβάνονται ένα φυσικό μαργαριτάρι 49 καρατίων και ένα διαμαντένιο μενταγιόν, όπως επίσης κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια η αξία των οποίων υπολογίζεται μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

600280 717e686565 957973c058a4d9c2

Το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης κοσμημάτων ανήκε στην συλλογή της Elizabeth Taylor με 11.4 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή: ΑΠΕ,

https://www.youtube.com/watch?v=2ZBtPf7FOoM