13 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας

13 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον σκοπό της ζωής σας

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται συχνά να ζουν έντονα αλλά θέλουν κάτι παραπάνω. Και αυτό συνήθως δε συμβαίνει μόνο μια φορά: συχνά τους συμβαίνει κάθε δύο χρόνια.

Μπορεί να νιώθετε ανάμεικτα συναισθήματα τα οποία σας δημιουργούν ερωτήσεις όπως, «Ποιος είμαι;» και «Τι έχω έρθει να κάνω;»

Η απάντηση που θα δώσετε μπορεί να οδηγήσει τη ζωή σας προς μια νέα κατεύθυνση. Οι ερωτήσεις έχουν τη δυνατότητα να σας φέρουν πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά θέλετε στη συνέχεια της ζωής σας. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να συμμετέχετε στον κόσμο με νέο, πιο ευθυγραμμισμένο τρόπο.

Αν δεν βρίσκετε χρόνο να καθίσετε να συλλογιστείτε, θα αρχίσετε να νιώθετε πως έχετε κολλήσει, να βαριέστε, πως έχετε μπλοκάρει, πως βρίσκεστε έξω από τη ροή, θα έχετε κατάθλιψη και θα νιώθετε απογοήτευση ή λυπημένοι. Κάτι μέσα σας σάς καλεί να εξελιχθείτε και αν καταπιέσετε αυτή την εσωτερική καθοδήγηση, πιθανότατα θα υποφέρετε – μέχρι ενός σημείου. Και αυτό επιδρά στις σχέσεις, στη δουλειά σας, παντού.

Σε αυτό το διάστημα θα θέλετε να αγγίζετε αυτή την αόρατη δύναμη που καθοδηγεί τα πάντα με φυσικό τρόπο προς το ανώτατο επίπεδο των δημιουργικών τους δυνατοτήτων.

Όμως, για να μπορέσετε να συν-δημιουργήσετε με αυτή την αόρατη δύναμη και να προχωρήσετε στο μονοπάτι σας, πρέπει πρώτα να φέρετε στην επιφάνεια τις βαθύτερές σας επιθυμίες.

Αυτές αποτελούν μέρος της εσωτερικής σας καθοδήγησης η οποία θα σας επιτρέψει να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας. Ξέρω πως είναι εύκολο να κρύψετε τις επιθυμίες σας επειδή δεν μπορείτε να δείτε πώς θα γίνουν πραγματικότητα.

Μπορεί να μην αποτελούν τον κανόνα σε μια κοινωνία στην οποία ίσως νιώθετε πως δεν έχετε την υποστήριξη που θα θέλατε αλλά αυτές οι επιθυμίες είναι το εισιτήριό σας για μια ζωή με περισσότερη σημασία.

Η αποκάλυψη των βαθύτερων επιθυμιών σας δεν είναι και τόσο δύσκολη ή τρομακτική. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συνειδητή παύση μέσα στην ημέρα σας ώστε να σας παρουσιαστεί αυτό που προσπαθεί να συμβεί μέσα από εσάς.

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις εδώ για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι προσπαθεί να συμβεί μέσα από εσάς. Απαντήστε τις όλες ή μόνο αυτές που συνηχούν σε εσάς.

1. Γιατί κάνω αυτό που κάνω τώρα;

2. Αν συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, τι άνθρωπος θα είμαι σε πέντε χρόνια;

3. Με τι θα ήθελα να ασχολούμαι περισσότερο;

4. Για ποιο πράγμα με ευχαριστούν συνεχώς οι άλλοι άνθρωποι;

5. Τι είναι αυτό που απορροφά πλήρως το ενδιαφέρον και την προσοχή μου;

6. Τι πρέπει να κάνω ώστε να απολαμβάνω πραγματικά τη δουλειά μου και να οδηγώ τους άλλους αποτελεσματικά;

7. Τι βάρος κουβαλάω που με δυσκολεύει να προχωρήσω μπροστά;

8. Προς ποιο όνειρό μου θα πρέπει να κινηθώ;

9. Πότε ένιωσα πως ήμουν αυθεντικός;

10. Πώς θα ξέρω ότι είμαι αυθεντικός;

11. Πότε θα πρέπει να προσαρμόζομαι και να ενεργώ σαν να είμαι κάποιος άλλος;

12. Πού θα καταλήξω αν συνεχίσω να δείχνω στον κόσμο ένα ψεύτικο πρόσωπο και να μη χρησιμοποιώ το δυναμικό μου;

13. Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τη δύναμη και την ενέργειά μου;

Και αφού απαντήσετε, αναρωτηθείτε:

– Ποιος θα είμαι στην επόμενη φάση της ζωής μου;

– Πώς θα θέλω να αισθάνομαι στην επόμενη φάση της ζωής μου;

– Τι θα κάνω στην επόμενη φάση της ζωής μου;