O Aznavour ήταν ο τραγουδιστής για όλες τις γενιές

O Aznavour ήταν ο τραγουδιστής για όλες τις γενιές

Από τον Κώστα Ζουγρή

O Charles Aznavour σίγουρα δεν ήταν από τους αγαπημένους καλλιτέχνες αυτών που έχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις για την μουσική και θεωρούν εκτός μόδας ότι δεν ακούγεται πια στα μαγαζιά που περνούν μερικά από τα βράδια τους απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους ποτό και τα τραγούδια που ανακαλύπτει ο φίλος τους DJ και συνήθως έχουν απήχηση μόνο σε συγκεκριμένο κοινό και χώρες όπως η Ελλάδα που αρνείται πεισματικά να παρακολουθεί την πραγματικότητα.

Ο Aznavour ήταν αυτό που αποκαλούμε κλασικό, μια φράση που δεν συγκινεί σήμερα όλους τους νέους, αλλά μόνο αυτούς που ψάχνουν ειδικές εκπομπές, αναζητούν πληροφορίες για την ιστορία της μουσικής και δεν θέλουν να κάνουν τους έξυπνους αναφέροντας άγνωστα ονόματα της μουσικής που ποτέ δεν θα τα μάθει το ευρύ κοινό.

Όλα τα εναλλακτικά site του ροκ, όπως και τα παραδοσιακά μεγάλα, έκαναν εκτενή αναφορά στον θάνατο του Aznavour.

Καλλιτέχνες της εμβέλειας του δεν ανήκουν σε κάποια εποχή, αλλά στο σύνολο όσων αγαπούν την μουσική.

Γι' αυτό έχει σημασία το να βοηθήσει ο καθένας με τον τρόπο του να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η σελίδα που πιστεύουμε ότι αποτελεί με τον όγκο των αναρτήσεων της από την ιστορία της μουσικής, παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.

Το δώρο του Οκτώβρη είναι ένα 5πλό cd με 91 Ελληνικά αξέχαστα τραγούδια που είχαμε επιλέξει στο βιβλίο μας τα τραγούδια των Ελλήνων.

Η 5πλή κασετίνα είναι εκτός κυκλοφορίας και θα την κερδίσει ένας από αυτούς που θα κάνουν οποιαδήποτε δωρεά μέσα στον μήνα, αφορμή το ότι θα συμπληρώσουμε 5.000.000 μοναδικούς επισκέπτες, από αυτούς όμως μας έχουν βοηθήσει μερικές δεκάδες, οι υπόλοιποι αντιπαθούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τις χρησιμοποιούν μόνο για ανάγκη.

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.