Η μουσική δίνει ζωή, γι' αυτό η καρδιά μας κτυπά με ρυθμό

Η μουσική δίνει ζωή, γι' αυτό η καρδιά μας κτυπά με ρυθμό

Από τον Κώστα Ζουγρή

Με τις συχνές αναφορές μου στο Χιπ χοπ θα μείνω στην μνήμη των φίλων της μουσικής σαν φανατικός φίλος του Χιπ χοπ, έτσι μου είπε προχθές φίλος και μου επέστησε την προσοχή σ' αυτό γιατί πιστεύει ότι είναι άδικο και θέλει να με προστατεύσει.

Κατ' αρχήν θεωρώ ότι είναι αστείο το να πιστεύει κάποιος ότι η αγαπημένη μουσική για κάποιον της γενιάς μου μπορεί να είναι το χιπ χοπ.

Όμως, στο παρελθόν, εγώ και ο Πετρίδης έχουμε υπερασπισθεί πολλά είδη μουσικής, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και τα αγαπημένα μας.

Απλά παρακολουθούμε τις μουσικές εξελίξεις και αυτό προσπαθούσαμε πάντα να μεταφέρουμε και σε εσάς, είτε αυτό ήταν το κίνημα των συνθετών τραγουδιστών στην δεκαετία του '70, το χαρντ ροκ, το πανκ, η χορευτική μουσική, η τέκνο το γκραντζ, η ραπ, τα πάντα έχουν περάσει από το Από τις 4 στις 5.

Αν διαβάσει κανείς την αλληλογραφία στο περιοδικό Ποπ & Ροκ θα διαπιστώσει ότι πάντα υπήρχαν διαφωνίες για κάθε καινούργια μουσική κίνηση, πάντα οι νέοι αγαπούν την μουσική της εποχής τους και οι μεγαλύτεροι διαφωνούν.

Το ερώτημα είναι 'είναι το χιπ χοπ η μουσική της γενιάς μου;' και βέβαια όχι, όμως ο Πετρίδης από την εκπομπή μιλάει για το χιπ χοπ εδώ και 40 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή κι ' όμως, όπως είναι λογικό ποτέ δεν θα το αποδεχτούν οι μεγαλύτεροι.

Υπάρχουν εξαιρετικά μουσικά είδη, όπως η κλασική μουσική που είναι βέβαια η κορυφαία, ή η τζαζ που δεν έχουν τους φίλους που έχουν άλλα είδη της μουσικής στην χώρα μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και τα καλύτερα.

Αυτό βέβαια, όχι σε σύγκριση με το χιπ χοπ, αλλά το ποια μουσική αρέσει, το ποια είναι επίκαιρη, το ποια είναι καλύτερη, είναι σε κάποιο σημείο υποκειμενικό όσον αφορά τα σύγχρονα είδη, γιατί κλασική και τζαζ είναι η κορυφή, έτσι λέει η ιστορία, όχι μόνο εγώ.

Τώρα το αν θα με θυμούνται σαν ένα φανατικό του χιπ χοπ, αυτό δεν μ' ενδιαφέρει, θα έχετε διαπιστώσει από αυτά που γράφω ότι δεν σκέφτομαι το 'μουσικό κόστος', γράφω αυτά που πιστεύω, μπορεί να κάνω λάθος, αν όμως αύριο βγει κάποιο άλλο είδος, έχει ενδιαφέρον και υπάρχω και μπορώ, θα το υπερασπισθώ.

Σε σημαντικό βαθμό, το ότι δεν βοηθούν αρκετοί την σελίδα μας μπορεί να έχει σχέση με τις θέσεις μου για το χιπ χοπ, δεν πειράζει, ας έχουν και μία δικαιολογία όσοι δεν θέλουν να βοηθήσουν.

Εγώ και ο Πετρίδης αγαπάμε όλα τα είδη της μουσικής, αυτά μετέφερα στα παιδιά μου και αυτά προσπαθούμε να μεταφέρουμε και σε εσάς.

Παραμένω πάντα ο αόρατος άνθρωπος, όπως με αποκάλεσε κάποιος φίλος σε τυχαία συνάντηση μας μετά από χρόνια.

Η σελίδα μας δεν είναι προσφορά των μεγάλων ομίλων που συντηρούν τα περισσότερα ΜΜΕ, την στηρίζουν ελάχιστοι από εσάς, αν έχετε την δυνατότητα και πιστεύετε σ'αυτό που κάνουμε ελάτε στην παρέα μας και θα παίρνετε τακτικά αποκλειστικές λίστες και πληροφορίες.