Σε 100 μέρες φτάνει και το 1988!

Σε 100 μέρες φτάνει και το 1988!

Αν κρίνω από τις παρεμβάσεις διάφορων επισκεπτών μας στο θέμα για το αν είναι οι Radiohead, τηρουμένων των αναλογιών οι Pink Floyd του σήμερα, θα πρέπει να βρισκόμαστε στα 1987 και οι Radiohead να μην έχουν ακόμα δισκογραφήσει και να είναι κάποια νεαρά παιδάκια που θα βγάλουν σύντομα το πρώτο τους άλμπουμ

Όμως ακόμα και αν δεν αρέσει σε αρκετούς από εσάς, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν ουσιαστικά το τελευταίο τους άλμπουμ το 1987, τα μέλη τους έχουν περάσει τα 70, έχουν γράψει μια φανταστική πορεία αλλά δεν προσπαθούν να μείνουν στην κορυφή της επικαιρότητας με κάτι καινούργιο, γιατί απλούστατα δεν μπορούν.

Αντίθετα εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια οι Radiohead είναι από τα κορυφαία και για πολλούς το κορυφαίο συγκρότημα.

Προσωπικά πιστεύω ότι σαν μουσικοί, οι Radiohead δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τους Pink Floyd και ο χρόνος είναι υπέρ τους, αν παραμείνουν ενωμένοι.

Δεν μπορώ βέβαια να πείσω, όσους έχουν αντίρρηση για την αξία τους, γιατί απλούστατα είναι οπαδοί των Pink Floyd, εγώ ήμουν οπαδός κάποιου συγκροτήματος όταν ήμουν 15-18 ετών, τώρα πια δεν είμαι.

Στο τελευταίο του άλμπουμ ο Roger Waters πήρε για παραγωγό τον Nigel Godrich που έχει κάνει παραγωγή σε όλα τα άλμπουμ των Radiohead, και εσείς μας γράφετε 'ντροπή' που κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις.

Το άρθρο μπήκε για πρώτη φορά τουλάχιστον πέρυσι, αν όχι παλαιότερα, ψάχνοντας για φωτογραφία έπεσα επάνω στον ίδιο προβληματισμό σε ένα από τα μεγαλύτερα Αμερικάνικα μουσικά site που ακολούθησε την σκέψη μας

Αυτή η τάση που υπάρχει στις παρεμβάσεις σας υπέρ των Pink Floyd, θα είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα αν η συζήτηση γινόταν στην Αμερική, την Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία και γενικά μια δυτική χώρα.

Κώστας Ζουγρής