Η αγάπη του Πετρίδη για την Aretha ευαισθητοποίησε το Ελληνικό ραδιόφωνο

Από τον Κώστα Ζουγρή

Η Aretha Franklin ήταν μία τραγουδίστρια που δεν εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Ελάχιστες φορές θα είχε ακουσθεί τα τελευταία 10 χρόνια σε όλους τους σταθμούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως λογικά θα ήταν αυτή του Γιώργου Πολυχρονίου, όπου έκανε εκπομπές αυτό το διάστημα και κάποιων παραγωγών από την Βόρεια Ελλάδα.

Η άμεση ανταπόκριση του Πετρίδη να μεταδώσει στο Α' Πρόγραμμα αφιέρωμα σ'αυτήν 1 ώρα μετά τον θάνατο της, και η έκταση και δημοσιότητα που πήρε αυτή η ενέργεια, οδήγησε στο να μεταδώσουν τραγούδια της αρκετοί σταθμοί.

Ο Γιάννης, σε ότι αφορά το ραδιόφωνο είναι συνέχεια σε επιφυλακή, είτε αφορά κάποιο γεγονός, ή συνήθως την κυκλοφορία νέου σημαντικού δίσκου.

Η ανταπόκριση του κοινού στην είδηση του θανάτου της μεγάλης τραγουδίστριας ήταν μέτρια σε αντίθεση με την έκταση που πήρε σε ξένα μέσα.

Η Aretha σχεδόν ποτέ δεν είχε κάποιο πετυχημένο τραγούδι ή άλμπουμ στην Ελλάδα, ήταν γενικός παραδεκτή από όσους ξέρουν και παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά όπως λέγαμε με τον Γιάννη, αν ρωτήσεις Respect ή Julia των Pavlov's Dog ποια νομίζετε ότι θα είναι η απάντηση....