H Madonna στην 7η δεκαετία της ζωής της

Από τον Κώστα Ζουγρή

Όσοι την ακολουθούν φανατικά θα βρουν ίσως άλλη μία ευκαιρία να σχολιάσουν αρνητικά το ότι ο τίλος είναι αρνητικός γι' αυτήν ενώ θα μπορούσα να γράψω ότι έγινε 60 ετών.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η γυναίκα που έπαιξε σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στην μουσική όλα αυτά τα χρόνια, αύριο θα γίνει 60 ετών και παραμένει αγαπημένη με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο ενώ η παρουσία της οδήγησε πολλές τραγουδίστριες να την μιμηθούν και πολλά κοριτσόπουλα να αντιγράφουν το ντύσιμο και την συμπεριφορά της.

Αντίθετα από την εντύπωση που ίσως έχουν οι φανατικοί Έλληνες οπαδοί της, πάντα ήμουν φιλικά διακείμενος γι' αυτήν.

Ακόμα ο Πετρίδης αστειευόμενος με κατηγορεί ότι έχασε αρκετά φύλλα το Ποπ & Ροκ όταν το 1985, νομίζω, πρότεινα να την βάλουμε στο εξώφυλλο.

Από τότε και παλαιότερα στηρίζαμε κάθε τι καινούργιο. το 1985 δεν ήταν ακόμα η επιτυχία της τόσο μεγάλη.

Επίσης από τις αρχές του '80 έλεγα ότι μετά τον Elvis και τους Beatles, το επόμενο μεγάλο αστέρι θα ήταν γυναίκα. Έπεσα αρκετά κοντά γιατί πραγματικά η επιτυχία της ήταν πολύ μεγάλη.

Ειδικά στην τελευταία δεκαετία όμως οι επιλογές της δεν με έβρισκαν σύμφωνο γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω το πώς μια γυναίκα της ηλικίας της θα τα κατάφερνε να βρει την επιτυχία με χορευτικά κομμάτια που ηχογραφούσε συνήθως με κορυφαίους παραγωγούς.

Υπάρχει μια υποψία ότι στο τέλος του χρόνου θα κάνει μια στροφή και θα μας παρουσιάσει ένα διαφορετικό άλμπουμ που θα είναι, όπως άλλωστε λέει, επηρεασμένο από τα Fado και την μουσική της Πορτογαλίας.

Αν το κάνει, έχει όλα τα προσόντα να τα καταφέρει να αλλάξει γραμμή και να περάσει σε μεγαλύτερο κοινό ακολουθώντας την ηλικία αυτών που την αγάπησαν και σήμερα λογικά δυσκολεύονται να ακούσουν τον Diplo.

Εμείς την ευχαριστούμε για τα κ αταπληκτικά τραγούδια της, ειδικά στην δεκαετία του '80 και της ευχόμαστε το καλύτερο, πάντα θα είναι η Madonna μας και αυτό δεν αλλάζει με λίγη γκρίνια ενός 'παρθένου', αυτή με την ανωτερότητα του λέοντα, σίγουρα θα το καταλαβαίνει.

Αυτό δεν έχει να κάνει βέβαια με την πίστη μου στα ζώδια, αλλά με την πραγματικότητα που συνήθως δεν αλλάζει, ανεξάρτητα του αν πιστεύει κανείς, άλλωστε και ο Τσίπρας μίλησε σήμερα στο μήνυμα του για την πίστη, η Madonna πίστευε σ'αυτό που έκανε και τα κατάφερε.