Είστε πραγματικά άτομο με ενσυναίσθηση; Κάντε το τεστ για να το ανακαλύψετε

Είστε πραγματικά άτομο με ενσυναίσθηση; Κάντε το τεστ για να το ανακαλύψετε

Κυρίες και κύριοι- νιώσατε ποτέ τον πόνο του άλλου ή αισθανθήκατε την αλλαγή της ενέργειας σε ένα δωμάτιο χωρίς να γνωρίζετε τι την προκάλεσε; Αν απαντήσατε ναι, τότε πιθανώς να είστε άτομο με ενσυναίσθηση. Και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε το παρακάτω τεστ για να δείτε πόσα χαρακτηριστικά των ατόμων με ενσυναίσθηση αναγνωρίζετε στον εαυτό σας.

Σημείωση: για κάθε πρόταση δώστε «0» για την απάντηση «ποτέ», «2» για «μερικές φορές» και «3» για πάντα.

1. Αισθάνεστε τον πόνο και την θλίψη των άλλων.

2. Το καταλαβαίνετε γρήγορα αν κάποιος λέει κάτι αλλά εννοεί κάτι άλλο.

3. Νιώθετε αποστραγγισμένοι όταν βρίσκεστε κοντά σε συγκεκριμένους ανθρώπους.

4. Έχετε δυνατές πρώτες εντυπώσεις για τους άλλους- αρνητικές και θετικές- που καταλήγουν σωστές.

5. Βλέπετε κάτι λυπηρό- για παράδειγμα, ένα αμάξι να χτυπά ένα ζώο- και χρειάζεστε περισσότερο χρόνο από τους άλλους για να σταματήσετε να είστε στεναχωρημένοι.

6. Οι άλλοι δεν κατανοούν πόσο έντονα είναι τα συναισθήματα σας και γιατί δεν μπορείτε «απλώς να ξεχάσετε κάτι».

7. Πάντα νιώθετε ότι βλέπετε την ζωή από μια διαφορετική οπτική γωνία σε σχέση με τους άλλους. Φαίνεται πως κανείς «δεν είναι σαν εσάς».

8. Έχετε βιώσει το συναίσθημα ότι νιώθετε τον πόνο όλου του κόσμου.

9. Υπάρχουν φορές που νιώθετε τόσο καταπιεσμένοι με τον πόνο του κόσμου που θέλετε να συρθείτε κάτω από τις κουβέρτες σας και να μην επικοινωνήσετε με κανέναν για μέρες.

10. Δεν μπορείτε να δείτε ή να διαβάσετε τις ειδήσεις ή να δείτε βίαιες ταινίες επειδή σας αναστατώνουν και σας κάνουν να νιώθετε άρρωστοι.

11. Νιώθετε επανειλημμένα τα ίδια συναισθήματα ή αισθήματα γύρω από τους ίδιους ανθρώπους. (Για παράδειγμα, κάθε φορά που βλέπετε έναν συγκεκριμένο φίλο σας νιώθετε αγχωμένοι ή λυπημένοι χωρίς προφανή λόγο.)

12. Νιώθετε άρρωστοι ή πονάτε όταν είστε γύρω από συγκεκριμένους ανθρώπους χωρίς φυσικό λόγο, ή φαίνεται να αισθάνεστε τα συμπτώματα των άλλων, νιώθετε όπως και οι ίδιοι.

13. Νιώθετε ότι η διάθεση ή τα συναισθήματα σας αλλάζουν όταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μπαίνουν στο δωμάτιο.

14. Μπήκατε σε ένα δωμάτιο και νιώσατε πως η ενέργεια ήταν διαφορετική, χωρίς να ξέρετε το γιατί (για παράδειγμα, μπήκατε στο γραφείο και νιώσατε θυμό ή ένταση. –Με το που έμπαινα στο γραφείο μπορούσα να ξέρω αν το αφεντικό μου είχε καλή ή κακή διάθεση, χωρίς να τον έχω δει.)

15. Μερικές φορές νιώθετε καταπιεσμένοι όταν υπάρχουν πολλά άτομα τριγύρω, αλλά δεν ξέρετε γιατί νιώθετε έτσι( δεν υπάρχει κάποιο εξωτερικό δυσάρεστο γεγονός).

16. Μερικές φορές νιώθετε ότι τα συναισθήματα σας αλλάζουν σε δευτερόλεπτα, αλλά δεν ξέρετε τον λόγο.

17. Οι άνθρωποι σας βλέπουν ως «πηγή ενέργειας», επειδή φωτίζετε την μέρα τους ή γιατί έχετε άλλες επιδράσεις στα συναισθήματα τους.

18. Οι άνθρωποι έλκονται από εσάς και χρειάζονται να τους «διορθώσετε» ή να τους κάνετε να νιώσουν καλύτερα. Συχνά, έλκετε τα ζώα και τα παιδιά.

19. Προτιμάτε να βρίσκεστε δίπλα σε νερό, ειδικά όταν νιώθετε καταπιεσμένοι.

20. Χρειάζεστε χρόνο στην φύση για να νιώσετε ισορροπημένοι.

21. Συχνά οι άνθρωποι σας ρωτάνε «γιατί είστε τόσο ευαίσθητοι» ή σας κοροϊδεύουν επειδή νιώθετε τα πάντα τόσο έντονα. (Δεν μπορώ να πω πόσες φορές μου έχει συμβεί!).

22. Νοιάζεστε για τους άλλους περισσότερο από όσο νοιάζεστε για τον εαυτό σας και νιώθετε ότι πρέπει «να φροντίσετε τους άλλους ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι παραμελείτε τον εαυτό σας».

23. Δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας επειδή φροντίζετε συνεχώς τους άλλους.

24. Νιώθετε- ή ξέρετε- ότι τα φυτά και τα ζώα έχουν ψυχή και επίγνωση και νιώθετε τον πόνο και την θλίψη τους.

25. Περάσατε κάποιο τόσο τραυματικό γεγονός που νιώσατε ότι είχατε παραλύσει εντελώς.

Αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποιο από αυτά;

Βαθμολογία 0-25

Αν η βαθμολογία σας είναι από 0-25 έχετε κάποια χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης, αλλά δεν θεωρείστε ένα αληθινά άτομο με ενσυναίσθηση. Είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και δεν καταβάλλεστε και πιθανώς έχετε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στο να βοηθάτε τους άλλους και στο να βάζετε όρια.

Βαθμολογία 25-50

Αυτή η βαθμολογία δείχνει ότι σίγουρα είστε ένα άτομο με ενσυναίσθηση. Αισθάνεστε τα πράγματα με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τον μέσο άνθρωπο. Δεν αναφέρεστε απλώς στα συναισθήματα του άλλου, τα νιώθετε ως δικά σας. Πιθανώς εξουθενώνεστε μερικές φορές και αναρωτιέστε γιατί, χωρίς να συνειδητοποιείτε ότι δίνετε πολύ θετική ενέργεια και λαμβάνετε αρνητική από τους γύρω σας. Παρόλο που είστε αρκετά ισορροπημένοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα επωφεληθείτε από εργαλεία και πόρους που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την αντίληψη σας, η οποία βασίζεται στα έντονα συναισθήματα σας, για να ωφελήσετε τον εαυτό σας και τον κόσμο.

Βαθμολογία 50-75

Είστε ένα άτομο με «εξαιρετική ενσυναίσθηση» όπως θα έλεγα. Έχετε την ικανότητα να «μουλιάζετε» στα συναισθήματα των άλλων χωρίς να το γνωρίζετε συνειδητά. Αισθάνεστε την δόνηση ενός δωματίου ή ενός μέρους χωρίς οπτικά στοιχεία (χωρίς κλάμα, φωνές ή να χτυπάνε πόρτες). Πιο σημαντικά, αν έχετε τόσο υψηλή βαθμολογία, τότε είστε εξαιρετικά ανοιχτοί στον πόνο και στην ταλαιπωρία του κόσμου και πιθανώς καταβάλλεστε στην προσπάθεια σας να κάνετε πάρα πολλά ή να βοηθήσετε πάρα πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Αν δεν έχετε κάποια εργαλεία και πόρους για να σας βοηθήσουν, αυτά τα ακραία χαρακτηριστικά ενσυναίσθησης μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε (η χρόνια κόπωση είναι πολύ συχνή στα άτομα με ενσυναίσθηση που έχουν τόσο υψηλή βαθμολογία και δεν έχουν τα εργαλεία για να φροντίσουν τον εαυτό τους.)

L.C. via: awakengr