Κώστας Ζουγρής: Απολαύστε την μουσική που σας αρέσει και αφήστε τους άλλους να κάνουν το ίδιο

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, γύρω στα 14-16, γύριζα στους δρόμους των Πετραλώνων όπου έμενα τότε με ένα ραδιόφωνο στο αυτί και προσπαθούσα με αγωνία να πιάσω, αργά το απόγευμα, τον Αμερικάνικο της Ρόδου, νομίζω που είχε ωραίες εκπομπές, βασικά με επιτυχίες της εποχής ή παλαιότερα τραγούδια, νομίζω ήταν μία εκπομπή που την έλεγαν Time Machine.

Το ίδιο κάνουν τώρα οι πιτσιρικάδες που ακούνε στα κινητά τους Χιπ χοπ όσο πιο δυνατά μπορούν.

Δεν είναι μόνο η διαφορά κουλτούρας μεταξύ Αμερικής και της χώρας μας, είναι η διαφορά ηλικίας που κάνει αρκετούς να αδυνατούν να αποδεχθούν το Χιπ χοπ που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη.

Υπάρχει όμως τόση πληθώρα ρεπερτορίου από το παρελθόν ώστε μπορούν όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι ακούγοντας αυτά που τους αρέσουν.

Αρκεί να πάψουν να βλέπουν συνωμοσίες των εταιρειών που θέλουν να επιβάλλουν στους νέους την εύπεπτη, όπως γράφει κάποιος μουσική.

Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει εύπεπτη και μη μουσική, όλοι θέλουν να κάνουν επιτυχία και να ακουσθούν τα τραγούδια τους.

Όπως κάποιοι πιστεύουν σε μικρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες, έτσι άλλοι πιστεύουν στις μεγαλύτερες.

Τι κάνει μία ομάδα μεγάλη; η απόδοση της, έτσι και στα τραγούδια δεν μπορείς εύκολα να επιβάλεις κάτι που δεν αξίζει, θα το κάνεις 1-2 φορές, αν ρίξεις χρήμα και μετά τέλος.

Μας γράφουν διάφορα, αλλά θα μου επιτρέψετε να γράψω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όσο και να προωθήσεις κάποιον που δεν έχει τις προϋποθέσεις, δεν θα τα καταφέρεις.

Ο Bowie προσπαθούσε 4 χρόνια, δεν έκανε τίποτα, του 'έκατσε' το Space Oddity με τον πρώτο άνθρωπο στην Σελήνη, εξαφανίστηκε για άλλα δύο χρόνια, άλλαξε εταιρεία, αφού τον έδιωξαν γιατί δεν είχε επιτυχία και τελικά τα κατάφερε χωρίς να υπάρχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο.

O Rod Stewart δούλευε νεκροθάφτης και παράλληλα τραγουδούσε, μέχρι που τα κατάφερε.

Οι εταιρείες τότε και τώρα και αύριο, όπως όλες στον κόσμο, ανεξάρτητα αν πουλάνε σουβλάκια ή μουσική, θέλουν κέρδη, αν δεν κάνεις καλά σουβλάκια, για να το πούμε και Ελληνικά, θα πεινάσεις.

Το να υπάρχει ένα καλό σουβλατζίδικο στην Νέα Ελβετία και να το ξέρουν μόνο οι γείτονες, δεν σημαίνει κάτι, όπως και το ότι υπάρχει μια ωραία γυναίκα που προσπαθεί να γίνει ηθοποιός, δεν την κάνει αυτό Καρέζη ή Βουγιουκλάκη και αυτές δεν ξεκίνησαν σαν σταρ, είχαν κάτι και έγιναν.

Απολαύστε την μουσική σε κάθε είδος