Τα παραμύθια εξαντλούνται, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε

Μας μεγάλωσαν με το παραμύθι ότι στα δύσκολα, σαν λαός είμαστε ενωμένοι. Τι πρέπει ακόμα να συμβεί για να γίνουμε άνθρωποι και όχι οπαδοί κομμάτων, ομάδων, της τσέπης μας.

Παγκόσμια οικονομία, πολιτική σε όλο των πλανήτη λειτουργούν διαφορετικά και όχι με πολιτικά, αλλά οικονομικά κριτήρια, ένας σωστός μάνατζερ είναι ο σύγχρονος ηγέτης κάθε χώρας.

Η φύση έχει αλλάξει εντυπωσιακά και για κάποιους εκδικείται όσους την περιφρονούν ή απλά περνάει σε άλλο εποχιακό κύκλο, αν δεν δώσουμε την σημασία που πρέπει θα το πληρώνουμε όλο και πιο συχνά.

Άμεσα όλα τα κόμματα να βρουν τρόπο να αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα όπου είναι απαραίτητο και να δοθεί οριστική και άμεση λύση σε περιπτώσεις που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές από πυρκαϊές.

Στην Αγγλία σε χρόνο μηδέν εγκατέλειψαν οι κάτοικοι πολυόροφα κτίρια που υπήρχε κίνδυνος από ενδεχόμενη πυρκαϊά ή άλλες αιτίες.

Εδώ έπρεπε να καούν τόσοι άνθρωποι για να δοθεί εντολή να εγκαταλείψουν κάτοικοι οικισμούς σε Αγίους Θεοδώρους, Λουτράκι και αλλού, πάντα σκέφτονται πρώτα το πολιτικό κόστος και ύστερα τον άνθρωπο.

Θυμάμαι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν αμέτρητοι κρουνοί στους δρόμους για πιθανή πυρκαϊά, αυτό μάλλον θα το έκαναν οι ξένοι που ακολουθούν ανάλογη τακτική, θα το βλέπετε και στις ταινίες, η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη από κρουνούς.

Μου έλεγε φίλος ότι στην Νέα Μάκρη και ανάλογες περιοχές που κινδυνεύουν πάντα από πυρκαϊές, απαγορεύονται οι γεωτρήσεις για νερό, όμως μια φωτιά δεν σβήνει με τον σωλήνα της βρύσης.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά και άμεσα και όχι να ακούμε τους ίδιους επιτρόπους να μας λένε για την αλληλεγγύη της Ευρώπης και άλλα ανάλογα. Πρέπει να αποφασίσουμε, να δουλέψουμε και να εφαρμόσουμε άμεσα αυτά που πρέπει, δεν θέλουμε άλλα παραμύθια.

Η συναινετική καθυστέρηση σε συνεννόηση με τις συντεχνίες, σκοτώνει.

Κώστας Ζουγρής