Σε εμάς δεν χρωστάτε τίποτα, χρωστάτε όμως στα παιδιά και τα εγγόνια σας

Σε εμάς δεν χρωστάτε τίποτα, χρωστάτε όμως στα παιδιά και τα εγγόνια σας

Από τον Κώστα Ζουγρή

Σε εμάς δεν χρωστάτε τίποτα, χρωστάτε όμως στα παιδιά και τα εγγόνια σας

Το ενδιαφέρον για την μουσική έχει πιάσει πάτο, όπως και η ενασχόληση με κάθε μορφής τέχνης, με τα βιβλία να κρατάνε ακόμα μία αμυντικη τακτική και να αντέχουν στην πίεση, έχουν μειωθεί όμως αρκετά οι τιμές και όπως και στους δίσκους οι εκδόσεις σε μεγάλο ποσοστό θα έχουν οικονομική συμμετοχή από τους συγγραφείς.

Ο κόσμος δεν θέλει να πληρώνει για τίποτα, εκτός από την πίτσα του, την ταβέρνα του, τον καφέ του και το σούπερ μάρκετ του.

Σε καθημερινή βάση μας στέλνουν αρκετά συγκροτήματα τις νέες δουλείες τους με επιθυμία να τα ακούσει ο Πετρίδης και να πει την γνώμη του.

Ο Γιάννης όμως δεν είναι από αυτούς που θα αναζητήσουν στις διάφορες πλατφόρμες νέα μουσική, τώρα τελευταία που πολλά δεν κυκλοφορούν αναγκαστικά τα ακούει από κάποια πλατφόρμα.

Δεν συζητάμε ότι και οι δύο δεν έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να ακούσουμε τις μεγάλες σε αριθμό Ελληνικές και ξένες κυκλοφορίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα.

Παρ' όλα αυτά, κλέβω λίγο χρόνο γιατί σέβομαι τον πόνο τους και ακούω αυτά που μας στέλνουν και συχνά τα ανεβάζω και στην σελίδα μας.

Μέσα στον δικό μας πόνο να βρούμε τρόπο να αναπτύξουμε την σελίδα μας, λέω στον γιο μου που είναι υπεύθυνος να βάλουμε διαφήμιση στο fb και μου λέει ότι δεν περισσεύουν.

Σκέφτηκα λοιπόν και πρότεινα σε μερικούς από αυτούς που μας έστειλαν κάτι και το ανεβάσαμε, να το διαφημίσουν στο fb ώστε να διευρύνουν το κοινό τους και εμείς να κάνουμε το ίδιο μέσω της διαφήμισης που είναι 2 ευρώ την ημέρα, όχι για μας, για το fb.

Αν δεν πιστεύουν ότι αξίζει να δώσουν 2 ευρώ για να προωθηθούν, τότε γιατί να το πιστέψουμε εμείς και μας στέλνουν τις ηχογραφήσεις τους;

Ενας παππούς καμάρωνε που οι εγγονός του ψυθίριζε τραγούδι του Roy Orbison που άκουγε σε ringtone, ο άλλος μάθαινε στον εγγονό του τους Pink Floyd.

Τελικά υπάρχει ελπίδα, τα σημερινά μωρά θα πρέπει να έχουν μία πιο τίμια σχέση με την μουσική και όχι αυτήν που έχουν οι σημερινοί νέοι που αν τους πεις να σου αναφέρουν 20 ονόματα στην μουσική που βγήκαν από την ημέρα που γεννήθηκαν, δύσκολα θα τα καταφέρουν.

Περιμένουμε το Σαββατοκύριακο τις συμμετοχές σας στους διαγωνισμούς για τα cd Αγγελάκα και Rory Gallagher, δεν είναι για την συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε ένα συμβολικό ποσό, είναι όμως το συναίσθημα ότι κάποιος νοιάζεται γι' αυτό που κάνουμε.

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι υπάρχει ένας τοίχος μεταξύ αυτών που αγαπάνε την μουσική και της σελίδας μας, γκρεμίστε τον, ελάτε πιο κοντά και φέρτε και τα παιδιά σας.

Από το άλμπουμ Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια, δώρο σε όποιον κάνει οποιαδήποτε δωρεά στην σελίδα μας, η κλήρωση θα γίνει μόλις συμπληρωθούν 10 άτομα.

Επίσης κλήρωση με τον ίδιο τρόπο θα γίνει για δύο cd του Rory Gallagher, Calling Card, Photo-finish.

https://www.apotis4stis5.com/ellhnika/ellhnikh-gwnia/21521-100-c