Τώρα υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο, Ωραίο το παραμύθι...

Τώρα υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο, Ωραίο το παραμύθι...

Από τον Κώστα Ζουγρή

Δεν χάνουν ευκαιρία όσοι θέλουν να αμφισβητήσουν αυτό που κάνουμε και σαν απάντηση σε ότι δεν συμφωνούν μας γράφουν, 'τώρα υπάρχει το διαδίκτυο που τα έχει όλα' δεν σας έχουμε ανάγκη.

Κατ' αρχήν ποτέ δεν είχαμε σαν φιλοδοξία να σας γίνουμε απαραίτητοι, γιατί δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που να μην μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο που μπορεί να υστερεί σε κάτι αλλά θα πλεονεκτεί σε άλλα.

Αυτός που πιστεύουμε ότι είναι ο απόλυτος κριτής για ότι κάνουμε είναι η συνείδηση μας.

Όσο μας επιτρέπει να συμφωνούμε μαζί της ότι κάτι έχουμε ακόμα να δώσουμε, θα συνεχίζουμε και θα ενημερωθεί όχι μόνο από τις διαφωνίες κάποιων σε θέματα όπως πχ η υποστήριξη του Childish Gambino ή του Kendrick Lamar, αλλά το γενικό καμπανάκι όταν κανείς δεν θα διαφωνεί μαζί μας,αλλά θα μας αγνοεί και δεν θα παρακολουθεί ότι έχουμε σχέση στο ραδιόφωνο και στις σελίδες μας.

Ναι σύμφωνοι υπάρχουν όλα ή έστω σχεδόν όλα στο διαδίκτυο. Και τι έγινε μ' αυτό; σου δίνουν έναν τεράστιο όγκο δεδομένων και μπορείς να τον αξιολογήσεις;

Δηλαδή όταν έμπαινες σε ένα τεράστιο παραδοσιακό βιβλιοπωλείο μπορούσες να βρεις τα κατάλληλα βιβλία χωρίς πληροφόρηση ή γνώση από πριν;

Σε τι διαφέρει το διαδίκτυο από το παραδοσιακό ψάξιμο;

Στα παραδείγματα είμαι ένας τυπικός παρθένος και μπορώ να σας παραθέσω άπειρα, θα αρκεστώ μόνο σε ένα.

Είναι το ίδιο να σε ταξιδεύει η κάμερα του YouTube σε ένα γρήγορα ψάξιμο με την κάμερα πάνω από την Ελλάδα και το ίδιο να ξεκινήσετε με τα πόδια ή με ένα μεταφορικό μέσο να γνωρίσετε την χώρα; θα μάθετε και θα δείτε τα ίδια;

Ειδικά στην μουσική το διαδίκτυο είναι καταστροφή. Αντί να κάτσεις να ακούσεις ένα ολόκληρο άλμπουμ όπως κάναμε από τότε που εμφανίστηκαν οι μηχανές αναπαραγωγής ήχου, ακούς μερικά δευτερόλεπτα και πας στο επόμενο.

Ευτυχώς εδώ έχουμε ένα θείο χάρισμα από το διαδίκτυο, την δυνατότητα να ακούς όποιον ραδιοφωνικό σταθμό θέλεις από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

Παλιά περιμέναμε να νυχτώσει για να ακούσουμε ένα ξένο σταθμό στα μεσαία, τώρα με την σε γενικές γραμμές ανυπαρξία του Ελληνικού ραδιοφώνου το διαδίκτυο μας καλύπτει απόλυτα και ευτυχώς εδώ δεν μπορείς να πας αμέσως στο επόμενο, τουλάχιστον στις ζωντανές μεταδόσεις.

Καλό είναι το διαδίκτυο για αρκετές πληροφορίες, κυρίως εγκυκλοπαιδικές όσον αφορά χρονολογίες και διάφορες πληροφορίες, που όμως αν δεν ξέρεις μερικά πράγματα μπορεί και να την πατήσεις.

Αντί να σηκωθώ να πάρω το βινύλιο των New York Dolls πατάω τα πλήκτρα και τα διαβάζω.

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι το διαδίκτυο μπορεί να έχει συναισθήματα όπως ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος έφτιαξε τα ρομπότ, όχι τα ρομπότ τον άνθρωπο.

Στα 15' περίπου που χρειάστηκα για να γράψω αυτά που διαβάζετε, ακούω τώρα το Nont For Sale με την Sudan Archives, το διαδίκτυο απλά με βοηθάει να μάθω ότι το όνομα της είναι Brittney Denise Parks και είναι 23 ετών, δεν μπορεί όμως να το διαλέξει για μένα, πρέπει να το ακούσω και να το επιλέξω.

και ένα ακόμα τραγούδι από τα 34 που υπάρχουν στο cd που δίνουμε σαν δώρο στον διαγωνισμό. Ναι είναι μόνο 1 το cd, αλλά η βοήθεια σας είναι σημαντική για να συνεχίσουν να μαθαίνουν τα νέα παιδιά ονόματα σαν κι αυτά που έμαθαν όσοι μεγάλωσαν ακούγοντας μουσική εδώ και σχεδόν 5 δεκαετίες.

https://www.apotis4stis5.com/news-f/31239-cd-2