Kendrick Lamar, Weeknd, Drake κλπ δεν έχουν σχέση με τους παλιούς, αλλά για σήμερα είναι Super

Kendrick Lamar, Weeknd, Drake κλπ δεν έχουν σχέση με τους παλιούς, αλλά για σήμερα είναι Super

Από τον Κώστα Ζουγρή

Είναι μερικοί επισκέπτες μας που αρνούνται να συμβαδίσουν με την πραγματικότητα και 40 χρόνια μετά την εμφάνιση του Χιπ χοπ δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απήχησης που έχει σε μικρούς και μεγάλους σε όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχει ζήτημα του αν αρέσει αυτό το είδος της μουσικής στον ένα ή τον άλλο, η επικράτηση της όμως είναι καθολική, ειδικά στους νεότερους.

Καθολική είναι η παραδοχή της και από όλους σχεδόν τους αστέρες του ροκ, που στο σύνολο τους έχουν μεγάλη εμπειρία στην μουσική και έχουν βιώσει την αγάπη των νέων.

Δεν τίθεται θέμα βέβαια του αν ο Drake, o Weeknd, O Kendrick Lamar, o J. Cole είναι καλύτεροι από τους Ray Charles, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Sam Cooke, Al Green και άλλους μεγάλους. Και βέβαια δεν είναι καλύτεροι, κανείς δεν ισχυρίσθηκε κάτι τέτοιο και οι ίδιοι είναι φανατικοί φίλοι της ιστορίας της μουσικής και έχουν χρησιμοποιήσει σαν σάμπλινγκ αρκετές φορές τραγούδια των καλλιτεχνών που αναφέρουμε.

Όμως για την εποχή μας δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης, η ιστορία είναι ιστορία, αλλά το σήμερα είναι σήμερα και όπως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ωραίες γυναίκες της δεκαετίας του '60 με τις σημερινές, έτσι δεν υπάρχει σύγκριση των σημερινών τραγουδιστών με τους παλαιότερους.

Όσο για το αν θα μείνουν στην ιστορία οι τωρινοί όπως οι παλαιότεροι, η ιστορία καταγράφεται μετά τα γεγονότα, όχι πριν.