Όταν ο Bob Dylan κέρασε μαριχουάνα τον John Lennon και άλλαξε τον ρου της ιστορίας των Beatles...

Όταν ο Bob Dylan κέρασε μαριχουάνα τον John Lennon και άλλαξε τον ρου της ιστορίας των Beatles...

Ως Παγκόσμια ημέρα Κάνναβης έχει καθιερωθεί πλέον η 20η του Απριλίου. Βάζουμε το λιθαράκι μας με αυτή την μυθική συνάντηση που είχε ως πρωταγωνιστή το γνωστό φυτό...

Κάπου στον Αύγουστο του 1964, σε ενα ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης ο νομπελίστας πλέον Βοb Dylan βρέθηκε στο ίδιο πάρτι με τα σκαθάρια και η γνωριμία ήταν αναπόφευκτη, καθώς οι ίδιοι οι Beatles είχαν παραδεχτεί τις επιρροές τους από εκείνον και τον θαυμασμό τους.

30710756 239343993298485 4494564193000751104 n

Ο πρώτος που συστήθηκε ήταν ο John Lennon φυσικά, ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις θαυμαστής του Dylan.

Εκεί λοιπόν ο θρυλικός τροβαδούρος που κουβαλούσε σε όλα του τα νιάτα την ταμπέλα του αντισυμβατικού κακού παιδιού, πήρε τον Lennon σε μια γωνία και αφού πρώτα τον έπεισε, στη συνέχεια μοιράστηκαν ένα τσιγάρο κάνναβης.

Ο Lennon γύρισε πίσω στους υπόλοιπους εκστασιασμένος με διακαή πόθο να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Ο Paul McCartney ανέθεσε στον μάνατζερ να καταγράφει σε χαρτί οτιδήποτε λέγανε και κάνανε όσο ήταν στα πολύ...''high'' τους.

Τα επόμενα χρόνια ακουλουθησαν οι σπουδαιοτερες δουλειες τους. Δεν λέω φυσικά ότι αυτός ήταν ο αποκλειστικός λόγος.

Όμως αναμφισβήτητα υπήρξε λιθαράκι στην διεύρυνση της δημιουργικότητας και αισθητικής αντίληψης ιδίως του McCartney που άρχιζε σιγά σιγά να εξελίσσεται μουσικά πολύ περισσότερο απο τους υπόλοιπους και να αναλαμβάνει ηγετικά καθήκοντα όσο πήγαιναν προς τους τελευταίους δίσκους.

Υ.Γ. Όποιος πιστευει οτι το Υellow Submarine (μεταξύ πολλών) γράφτηκε σε νηφάλια κατάσταση είναι αφελής. :D

μόνοι τους το λένε:

So we sailed up to the sun
Till we found a sea of green
And we lived beneath the waves
In our yellow submarine

Πηγή: Λέσχη Rock