Καλό ταξίδι στον Γιάννη Κουτουβό που πέθανε χθες από ανακοπή

Καλό ταξίδι στον Γιάννη Κουτουβό που πέθανε χθες από ανακοπή

Η ζωή είναι τόσο μικρή για να δίνουμε σημασία σε μικροπράγματα, αλλά δυστυχώς η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια ώστε δεν συνειδητοποιούμε στην ώρα τους μερικά πράγματα.

Χθες το μεσημέρι μίλαγα με ένα φίλο για τον θόρυβο που προκάλεσε η λίστα μας με τους υπερεκτιμημένους κιθαρίστες και η συζήτηση ήλθε στον Γιάννη Κουτουβό και το Metal Hammer.

Μικρότερος σε ηλικία ο φίλος μου δεν ήξερε ότι το Metal Hammer εκδόθηκε από τον ιδιοκτήτη του Ποπ & Ροκ μετά από εισήγηση δικιά μου και του Γιάννη Πετρίδη που αμέσως συνηγορήσαμε στην πρόταση του αξέχαστου Γιάννη για την έκδοση περιοδικού με τέτοιο περιεχόμενο.

Ο Γιάννης Κουτουβός ήταν ένας ιδιαίτερα ευγενικός και αγαπητός άνθρωπος που λάτρευε το Χέβυ Μέταλ, ήταν αυτός που προώθησε πολλά από τα συγκροτήματα του είδους και τα έκανε αγαπητά στην χώρα μας

Για τους Iron Maiden είχε εκδόσει και βιβλίο.

im.jpg.2bed26ba9b9061e975a80991152edb2d.jpg

im3.jpg.18b81908b7d01ecb96d0bf2f0cd346ea.jpg

Εκτός από την προώθηση των συγκροτημάτων, ο Γιάννης είχε και δικά του συγκροτήματα, Ο ίδιος υπήρξε μουσικός με τα συγκροτήματα Mini boys και The Gravel παρουσιάζοντας τα δικά του τραγούδια πρωτοποριακά για τα Ελληνικά δεδομένα και την εποχή τους.

Οι Gravel το 1978.

Πάντα σεμνός και ευγενικός, ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά. Την είδηση του θανάτου του μας την μετέφερε ο Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Γιάννης μου θύμισε ότι ένας άλλος κοινός φίλος με τον Κουτουβό, ο Μάνος Ξυδούς είχε πεθάνει κι αυτός τέτοιες μέρες μέσα στον Απρίλιο.

Καλό ταξίδι Γιάννη, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Κώστας Ζουγρής