Beyoncé Βασίλισσα της παραρέλας, όχι της μουσικής

Beyoncé Βασίλισσα της παραρέλας, όχι της μουσικής

Αρκετά τα δημοσιεύματα από χθες που προσπαθούν να μας πείσουν για την εντυπωσιακή εμφάνιση της Beyoncé στο φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια.

Η Beyoncé είναι αναμφισβήτητα μια ταλαντούχα γυναίκα με αρκετές επιτυχίες στο τραγούδι, αλλά και σε κοινωνικές εμφανίσεις όπου συνήθως εντυπωσιάζει χάρις στο παρουσιαστικό της.

Η εμφάνιση της στο Coachella δεν πρόσθεσε κάτι καινούργιο σε όσα ξέραμε, ούτε έστειλε μαζικά τον κόσμο στα δισκοπωλεία ή τους οδήγησε μέσω του κινητού τους να παραγγείλουν κάποιο τραγούδι της, απλά όσοι την παρακολούθησαν πέρασαν ωραία και ενδεχομένως θα περάσουν το ίδιο καλά όταν εμφανισθεί ξανά σε κάποια τελετή απονομής βραβείων.

Ήδη έχει συμπληρώσει 25 χρόνια παρουσίας στο τραγούδι και δεν είναι εύκολο να συγκινήσει πια το νεανικό κοινό, ποιους συγκινεί; όλους όσους βλέπουν την μουσική μόνο σαν διασκέδαση και όχι σαν τέχνη.

Όλα τα περιοδικά και οι σελίδες ποικίλης ύλης θέλουν να υπάρχουν στον κόσμο μας γυναίκες όπως η Beyoncé αυτό συντηρεί τον μύθο της σταχτοπούτας που στην περίπτωση της Beyoncé έχει τον πρίγκηπα της που δεν είναι άλλος από τον Jay Z.

To τελευταίο της άλμπουμ ήταν ομολογουμένως πολύ καλό, όμως δύσκολα θα το άκουγα ξανά, ούτε τα περισσότερα από τα προσωπικά της τραγούδια μπορούμε να τα θεωρήσουμε κλασικά.

Σε άλλες περιπτώσεις μιας εμφάνισης και τόσο μεγάλης επιτυχίας, θα είχαμε την είσοδο πολλών τραγουδιών στον κατάλογο επιτυχιών, έστω σε χαμηλές θέσεις, στην περίπτωση της Beyoncé θα μείνουμε νομίζω στα διθυραμβικά δημοσιεύματα.

Κώστας Ζουγρής