43 χρόνια πριν άρχισε ένας κεραυνοβόλος έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα.

43 χρόνια πριν άρχισε ένας κεραυνοβόλος έρωτας που κρατάει μέχρι σήμερα.

Από τον Κώστα Ζουγρή

Θυμόσαστε την πρώτη στιγμή που η μουσική τράβηξε την προσοχή σας;

Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που όταν έλθεις σε επαφή μαζί της δύσκολα θα την αποχωριστείς.

Με το πρώτο άκουσμα, έγινες για πάντα σκλάβος της.

Η σχέση μας άρχισε ουσιαστικά στα τέλη Μαρτίου του 1975 και θυμάμαι ακόμα την συγκεκριμένη στιγμή και την προετοιμασία και ανησυχία του Γιάννη για το ποιο θα έπρεπε να είναι το περιεχόμενο της πρώτης εκπομπής.

Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, αυτή την ανησυχία ο Γιάννης την έχει και μέχρι σήμερα και προετοιμάζει την κάθε εκπομπή πολύ γρήγορα στο μυαλό του σαν κεντρική ιδέα, αλλά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που της δίνουν την ταυτότητα κάθε μέρα.

Αυτό που κρατάει βέβαια ζωντανό το ενδιαφέρον μας είναι η δική σας αφοσίωση που τώρα πια αποδεδειγμένα με την καταμέτρηση της Google έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη συμπαράσταση στην προσπάθεια μας.

Ειδικά στο site, χωρίς την οικονομική στήριξη μερικών από εσάς, θα ήταν δύσκολο να συνεχίσουμε.

Κάθε μέρα παίρνω μερικά τηλέφωνα σε μεγάλες ή μικρότερες εταιρείες, όλοι σε αποφεύγουν με τον τρόπο τους, αφού ξέρουμε πώς δουλεύει αυτή η χώρα.

Ακόμα και αν τους αποδείξεις ότι σε παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες, αυτοί έχουν ένα δικό τους μυστικό; κώδικα συνεννόησης, εμείς είμαστε εκτός.

Από την άλλη πλευρά, οι πολλοί επισκέπτες μας ίσως σκέφτονται, 'γιατί να βοηθήσω εγώ αφού το κάνουν τόσοι άλλοι'; με επακόλουθο να βοηθούν ελάχιστοι.

Για πολλούς ίσως φαίνεται αστείο, αλλά ακόμα και 1 ευρώ τον μήνα από μερικούς από εσάς θα μπορούσε να στηρίξει την προσπάθεια μας και πάλι κάποιοι θα πουν, γιατί να το κάνω, αφού όλα είναι τζάμπα.

Αν σκέφτεσαι έτσι, έχεις τα δίκια σου δεν μπορούμε να σε κατηγορήσουμε, ίσως και εμείς να είμαστε λάθος, ζητάμε συμπαράσταση για κάτι που ο άλλος το θεωρεί δεδομένο και υποχρέωση μας.

Δύσκολα όμως δεν θα ξέρετε το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να ενισχύουν προσπάθειες σαν την δική μας και εννοούμε την πολιτεία, δεν το κάνουν, όχι γιατί μας μισούν, απλά δεν είμαστε στην παρέα της εκάστοτε κυβέρνησης, ενώ δεν υπάρχει και πολιτιστική συνείδηση.

Όπως και να'χει ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά για όλα, ομορφύνατε την ζωή μας και δεν φέρετε καμία ευθύνη για τις δικές μας ανάγκες και δημιουργικές βλέψεις.