Ότι έχει σχέση με την μουσική ήταν και είναι έρωτας που δεν ξεπερνιέται.

Έκλεισε το ΝΜΕ έ και τι έγινε..

Μεγάλη δημοσιότητα έχει πάρει στην Βρετανία το κλείσιμο του ΝΜΕ. Θυμάται κανείς να είχε γράψει κάποιος κάτι για το Ποπ & Ροκ που είχε κλείσει; εγώ πάντως δεν θυμάμαι, όπως δεν θυμάμαι άλλον εκτός του Δημήτρη Κανελλόπουλου να έγραψε κάτι όταν είχαμε ανακοινώσει ότι σταματάμε από την ΕΡΤ γιατί δεν μας πληρώνανε και η γραφειοκρατία δεν επέτρεπε να βρεθεί τρόπος (Τελικά μας παραμυθιάσανε και μείναμε άλλα 2 χρόνια απλήρωτοι).

Χιλιάδες είχαν τότε στείλει μηνύματα στην ΕΡΤ και στον αρμόδιο Υπουργό, σκασίλα του, οι πολιτικοί μας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν ενδιαφέρονται για την μουσική.

Και ξέρετε γιατί δεν ενδιαφέρονται για την μουσική, γιατί στην ουσία δεν ενδιαφέρεται και ο κόσμος, ο οποίος πιο πολύ ενδιαφέρεται για τους καλλιτέχνες που αγαπάει παρά για την μουσική σαν σύνολο.

Το βλέπουμε και όταν το επισημαίνουμε στο site, κάποιοι θυμώνουν. Όποιος αγαπάει την μουσική, αγαπάει όλο το φάσμα της και όχι μόνο ένα είδος.

Είναι καμιά πενηνταριά άτομα που όταν βλέπουν ανάρτηση για ζώδια κάνουν αρνητικά σχόλια, σχεδόν 'ζητάνε τα λεφτά τους πίσω' που σε ένα site όπως το apotis4stis5 βλέπουν ανάλογες αναρτήσεις.

Ένα είναι σίγουρο, ότι αν δεν βάζαμε αυτές τις αναρτήσεις τα συγκεκριμένα άτομα δε θα έμπαιναν στον κόπο να μας επισκεφθούν.

Εγώ και ο Πετρίδης αγοράζαμε εφημερίδες επειδή συνήθιζαν αν έχουν μουσικές στήλες, Ελληνικές ή ξένες και δεν ψάχναμε αν είχαν ζώδια, που όλες είχαν και έχουν ή άλλο περιεχόμενο.

Στην ουσία ίσως τους ενοχλεί το ότι σχεδόν μισό αιώνα μπορούμε και παρακολουθούμε τις μουσικές εξελίξεις, ενώ πολλοί από αυτούς αδυνατούν να το κάνουν.

Γκρινιάζουν για τα χρήματα που έχασαν αγοράζοντας βινύλια, λες και τα υπόλοιπα αγαθά στην ζωή τους τα έπαιρναν τζάμπα.

Αυτά που έχουμε νιώσει όμως με τα βινύλια μας και πολλοί νιώθουν ακόμα δεν μπορούν να συγκριθούν με πολλά πράγματα στην ζωή μας, περιοδικά, δίσκοι και ότι άλλο έχει σχέση με την μουσική ήταν και είναι έρωτας που δεν ξεπερνιέται.

Για να κλείσει το ΝΜΕ που μοίραζε τα φύλλα του δωρεάν σκεφτείτε τι οικονομικά προβλήματα θα αντιμετώπιζε, και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε περίμεναν ουρές Τετάρτη απόγευμα στο Λονδίνο για να αγοράσουν το φύλλο του.

Αλλάζουν οι καιροί, το ξέρουμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε και να προσαρμοσθούμε, τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις δυσκολίες και καταλαβαίνουν ότι δεν είναι ζητιανιά το να ζητάμε την στήριξη της προσπάθεια μας.

Κώστας Ζουγρής