Η Μουσική πεθαίνει στην Ελλάδα και κανείς δεν θέλει να την σώσει.

Η Μουσική πεθαίνει στην Ελλάδα και κανείς δεν θέλει να την σώσει.

Δεν είναι στις προτεραιότητες μας η μουσική, μας λένε συχνά εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας.

Όταν προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι δεν είμαστε μόνο μουσικό site, λένε, ναι το ξέρουμε, αλλά έχουμε αποφασίσει να μην έχουμε σχέση με οτιδήποτε μουσικό.

Από την άλλη οι φίλοι της μουσικής θεωρούν ότι έχουμε απομακρυνθεί από την μουσική επειδή δεν μονοπωλεί τις σελίδες μας,

Πραγματικά δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτούς που δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν το μίσος τους για τις δισκογραφικές εταιρείες που τόσα χρόνια τους λήστευαν όπως γράφουν με τις ακριβές τιμές τους με τα βινύλια παλαιότερα και στην συνέχεια με τα cd.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ίδιο θα έλεγαν όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη για όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο γένος..

Ποιος δεν θα χαρακτήριζε ληστές τις εταιρείες που πουλάνε αυτοκίνητα, αν μπορούσε να έχει κάποιο δωρεάν.

Ποιος δεν θα κατηγορούσε τον αγρότη σαν κλέφτη αν έβρισκε δωρεάν το λάδι του; Αν όμως συμβεί αυτό ένα είναι σίγουρο, ότι ο αγρότης θα
σταματήσει να παράγει λάδι, το ίδιο γίνεται τώρα με την μουσική.

Οι ήδη φτασμένοι αξιοποιούν την φήμη τους και βγάζουν χρήματα μέσω συναυλιών και τα 10-20 μεγάλα ονόματα χρησιμοποιούνται από τις δισκογραφικές για να αυξήσουν τα κέρδη τους..

Γλύτωσαν από τα έξοδα εκτύπωσης των βινυλίων, των cd, πουλάνε στην ουσία αέρα κοπανιστό, κάθε χρόνο τα κέρδη τους αυξάνονται και τα έξοδα μειώνονται και στην Ελλάδα μερικοί πιστεύουν ότι τους τιμωρούν.

Λέγαμε χθες για το cd του Alexandre Desplat και μας έγραψαν, εμείς τα κατεβάζουμε, εννοώντας βέβαια παράνομα, γιατί νόμιμα σύμφωνα με την εταιρεία του δεν το κατέβασε κανείς.

Γιατί να επενδύσει λοιπόν μια εταιρεία σε νέους καλλιτέχνες και γιατί ένας νέος να ασχοληθεί με την μουσική αφού οι πιθανότητες να κερδίσει έστω και 100 ευρώ θα είναι 1:10.000.000;

Αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί, τίποτα δεν είναι τζάμπα και αυτοί ακόμα που μοιράζουν επιδόματα, μας τα παίρνουν τριπλάσια με άλλους τρόπους.

Ο Desplat μπορεί να μην πουλάει cd, θα κάνει όμως ένα Ηρώδειο, θα βγάλει τα λεφτά του.

Ο νέος άγνωστος σήμερα καλλιτέχνης από πού θα τα βγάλει, από τα 10 ευρώ που δίνουν οι πλατφόρμες για κάθε 10.000.000 κτυπήματα;

Εμάς η σελίδα μας πώς θα συντηρήσει τα έξοδα της, άσε την προσωπική δουλειά μας από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Όλα μας οδηγούν στο 'τέρας' στους μεγάλους εμπορικά καλλιτέχνες, στα Power Of Love, στην επιδίωξη να συμμετάσχουμε στα διάφορα Survivor, που πρέπει βέβαια να υπάρχουν, αλλά όχι να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κόσμου εκμεταλλευόμενοι την δύναμη προβολής.

Αγαπήστε την μουσική, στηρίξτε την με κάθε τρόπο, ειδικά την Ελληνική, από νέους Ελληνόφωνες καλλιτέχνες, διαφορετικά θα εξαφανισθεί, θα έχουμε μόνο Αγγλόφωνο ροκ, ενώ ίσως δεν θα έχουν οι Άγγλοι.

66 χρόνια κυκλοφορούσε το περιοδικό-εφημερίδα ΝΜΕ στην Αγγλία, τα τελευταία 2 το έδινε δωρεάν, κι όμως δεν έβγαιναν τα έξοδα του και έκλεισε. Θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι έχουν αλλάξει πολλά και να συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους να μην σταματήσουμε την προσπάθεια μας.

Μιλαγα με ένα φίλο προχθές και λέγαμε ότι βασικά ο άνθρωπος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του και την οικογένεια του, για τους άλλους μόνο στα πολύ δύσκολα.

Είχα κάνει την εξής ερώτηση, τι θέλουμε περισσότερο, να αγαπάμε ή να μας αγαπούν, απαντήστε στον εαυτό σας.

Κώστας Ζουγρής