U2 και Rolling Stones στόχος των 'αντι-ροκ'

U2 αρνούνται να γίνουν παρελθόν και ενοχλούν...

Κάποιοι συνηθίζουν να ταυτίζουν την πολιτική με την μουσική και με κάθε ευκαιρία να βρίζουν και να προσπαθούν να μειώσουν την αξία των Rolling Stones και ειδικά των U2 γιατί ο Bono είναι αυτός που συνήθως προκαλεί με δηλώσεις του τα ευαίσθητα αντανακλαστικά τους.

Οι Rolling Stones είναι πια τόσο υπεράνω, που ξέρουν πως ότι και να πουν γι' αυτούς δεν θα τους αγγίξει.

Image result for ρολλινγ στονεσ

Λανθασμένα όμως νομίζουν ότι ονόματα όπως οι U2 θα ενοχληθούν αν γράψει κάποιος ότι δεν κυκλοφόρησαν καλό άλμπουμ και ότι η πορεία τους είναι ένα τίποτα αφού υστερεί τρομερά έναντι του αγαπημένου τους συγκροτήματος.

Rolling Stones και U2 έχουν πετύχει τόσα πολλά στην σύγχρονη μουσική ώστε κάθε επίθεση εναντίον τους να είναι πια αποδεκτή σε 'οικογενειακό επίπεδο' μεταξύ φίλων που συζητώντας μεταξύ τους θα λένε, τα έχωσα σ'αυτούς για τον μ... τον Bono που μας έχει πρήξει.

Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω, αλλά μετά το 1980 δεν έχει βγει μεγαλύτερο συγκρότημα σε όλο τον πλανήτη και ανεξάρτητα του ποια είναι η γνώμη του καθενός, αυτό παραδέχεται όλος ο κόσμος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Stones.

Γι' αυτό ας χαλαρώσουν όσοι νομίζουν ότι έχει σημασία η άποψη τους για τα δύο συγκροτήματα, η μουσική ιστορία του πλανήτη ευτυχώς δεν γράφεται από αυτούς.

Κώστας Ζουγρής