Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα... (Ελλάς η χώρα που κερδίζουν συνέχεια όσοι ποντάρουν στο μαύρο)

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα... (Ελλάς η χώρα που κερδίζουν συνέχεια όσοι ποντάρουν στο μαύρο)

Από τον Κώστα Ζουγρή

Το δράμα που ζει ο Ελληνικός λαός δεν έχει τελειωμό και αντί να φτάσει στο τέλος του, οδηγεί σε ένα όλο και χειρότερο μέλλον.

Κάθε μέρα ακούμε νέα παιδιά να μας λένε ότι τους ζητάνε να μειωθούν οι αποδοχές τους, όσα βέβαια έχουν κάποια δουλειά, ενώ τουλάχιστον οι μεγάλοι όμιλοι αυξάνουν εντυπωσιακά τα κέρδη τους, διαβάζουμε για τις έρευνες των φορολογικών αρχών που δίνουν στην δημοσιότητα 20-30 περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε μία χώρα που απλά όποιος μπορεί, φοροδιαφεύγει και έχει μηδαμινές πιθανότητες να τον ανακαλύψουν.

Αυτό βέβαια οδηγεί τις κυβερνήσεις να αυξάνουν συνέχεια τους έμμεσους και άμεσους φόρους που πραγματικά έχουν φτάσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδο.

Πόσο εκτός πραγματικότητας μπορεί να είναι αυτός που πιστεύει ότι η ανάπτυξη μπορεί να έλθει με αύξηση φορολογίας και μείωση μισθών.

Είναι φανερό ότι η χώρα είναι υπό την κατοχή, όχι μόνο των ξένων δανειστών, αλλά και των Ελλήνων επιχειρηματιών που πάντα καταφέρνουν να έχουν το πάνω χέρι.

Τελευταία τους επιτυχία η υπογραφή για την δημιουργία πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, σε λίγο στην Μεταμόρφωση και σε μερικά χρόνια στο Φάληρο και όπου αλλού μπορούν να φέρουν χρήματα στους έχοντες.

Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα, δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπογράψουν τέτοια σύμβαση, καθαρά για να κερδίσουν κάποιοι χρήματα και να δυσκολέψει η ζωή πολλών χιλιάδων που κατοικούν στις περιοχές που έχουν σχέση με την Εθνική οδό και για να μην νομίζουν μερικοί ότι κατηγορώ την παρούσα κυβέρνηση, την σύμβαση πρέπει να την έχει υπογράψει ο Σουφλιάς, αν όχι σίγουρα η Νέα Δημοκρατία.

Η τωρινή κυβέρνηση πλειοψηφίας όταν ήταν στην αντιπολίτευση, 'εσχιζε' τα ρούχα της ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο να γίνει αυτό και μου θύμισε για μία ακόμα φορά την Νύχτα Βρυκολάκων του Πολάνσκι όπου όλοι είναι δαγκωμένοι από τους Βρυκόλακες.

Γράφω και αισθάνομαι σαν να γράφω στον Ριζοσπάστη πριν από χρόνια, όλοι είναι δαγκωμένοι, οι περισσότερες εφημερίδες γράφουν για περιβαλλοντικές μελέτες και άλλα παραπλανητικά, ενώ στην ουσία διαλύουν δεκάδες περιοχές στα Βόρεια προάστια.

Η ουσία είναι ότι είχαν κόψει τα μπάνια στον Ωρωπό σε πολλούς κατοίκους, έκοψαν την επαφή αυτών που είναι από χωριά με τους δικούς τους λόγω ύψους των διοδίων, τώρα θα τους κόψουν και την επαφή με την πόλη, ή θα τους κάνουν την ζωή κόλαση αφού για να γλυτώσουν το κόμιστρο θα πηγαίνουν μέσω Νέας Ιωνίας στην Αθήνα.

Πριν από χρόνια διάβαζα σε κάποιο site 2-3 που έγραφαν, κορόιδα φύγετε από την χώρα, είναι τελειωμένη και σκεφτόμουνα πόσο βλάκας μπορεί να είναι αυτός που γράφει τέτοιες υπερβολές, όμως δυστυχώς όλο και πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν χωρίς καμία ελπίδα.

Παλιά μερικοί είχαμε αυταπάτες και λέγαμε θα έλθει στην εξουσία ο τάδε ή το τάδε κόμμα και θα στρώσουν τα πράγματα, τώρα όμως εγώ προσωπικά δεν ελπίζω παρά μόνο στις πιθανότητες, δεν μπορεί συνέχεια να βγαίνει μαύρο.

Υπάρχει και η αισιοδοξία από την αποψινή πρεμιέρα του νέου κύκλου στην τηλεόραση.