Αν θέλουμε να φύγουν τα Capital Controls ίσως βοηθούσε αυτό...

Αν θέλουμε να φύγουν τα Capital Controls ίσως βοηθούσε αυτό...

Η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειες της, πάντα σε συνεργασία με τους εταίρους μας, για την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα.

Αυτό είναι βέβαια ιδιαίτερα δύσκολο και δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, πόσο μάλλον που τα περισσότερα από τα μέλη της κυβέρνησης δηλώνουν άθεοι.

Οι πρόταση μου είναι ότι μία κίνηση που θα βοηθούσε αρκετά στο να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν αρκετοί Έλληνες στις Ελληνικές τράπεζες, θα ήταν να δηλώσουν όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές μας ότι θα επιστρέψουν όσα χρήματα έχουν στο εξωτερικό, αυτοί και οι συγγενείς τους, στις Ελληνικές τράπεζες.

Όσοι δεν το κάνουν να υποχρεωθούν να δηλώσουν, ότι ναι έχουν χρήματα, αλλά δεν θέλουν να τα φέρουν στην Ελλάδα για τους δικούς τους λόγους.

Δεν έχει σημασία το αν αυτά τα χρήματα είναι νόμιμα ή παράνομα, σημασία έχει ότι αφού δεν εμπιστεύονται αυτοί τις Ελληνικές τράπεζες, γιατί να τις εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός.

Το ίδιο να γίνει και με τους μεγάλους επιχειρηματίες που θα κρατήσουν στις ξένες τράπεζες μόνο τα απαραίτητα χρήματα για τις δραστηριότητες τους.

Αρκετά αφελές, έ, γι' αυτό εγώ είμαι αυτό που είμαι, δηλαδή όχι βουλευτής ή επιχειρηματίας, ήμουν και είμαι αφελής.

Κώστας Ζουγρής