Η παγκοσμιοποίηση στη μουσική έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σε σημείο που καταπιέζει με τη δύναμη της επικοινωνίας τις τοπικές επιτυχίες σε όλες σχεδόν τις χώρες.
Κάθε εβδομάδα προσπαθώ να επιλέγω τα νέα τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει σε όλο τον πλανήτη ώστε όλοι μαζί να παρακολουθούμε την μουσική επικαιρότητα.
Στην Αμερική το καλό άλμπουμ του Rick Ross έχει διαφορετική αντιμετώπιση από την Ευρώπη και όχι τυχαία, ο μαύρος καλλιτέχνης έχει ήδη 5 Νο 1.
Ικανοποιητικές είναι οι πωλήσεις και για τα υπόλοιπα άλμπουμ μέσα στα 10 πρώτα με την πρωταγωνίστρια του Glee, Lea Michelle να είναι στα 5 πρώτα
H Idina Menzel, που παίζει την μητέρα της Michelle στο Glee, έχει το πρώτο τοπ 10 στην καριέρα της με το Let It Go από το Frozen στο Νο 9
Δείτε τις να τραγουδάνε μαζί στα πλαίσια του σώου
Στην Αγγλία το νέο άλμπουμ των Elbow, The Τake Off And Landing Of Everything θα είναι μάλλον στο Νο 1, αρκετά κοντά του στο 2 το νέο άλμπουμ της Paloma Faith με τίτλο A Perfect Contradiction.
Στα σινγκλς Νο 1 το Tsunami με τους DVBBS & Borgeous και συμμετοχή του Tinie Tempah. Στο 3 στο γνωστό τους ύφος Enrique Iglesias και Pitbull με το I'm A Freak.
Στην Ιταλία νέα τραγούδια από την Giusy Ferreri, το Ti Porto A  Cena Con Me, επιστροφή και για τον Biaggio Antonacci με το Ti Penso Raramente.
Στην Γαλλία στα νέα τραγούδια το Paris-Seychelles με τον Julien Dore.
Στην Ρωσία, αν απορείτε τι ακούνε εκεί, Tolko-Nyusha.
Στην Ισπανία Νο 1 το Diez Mil Maneras-David Bisbal, ενώ ο θάνατος του Paco deLucia έφερε για πρώτη φορά στα 3 πρώτα μία ηχογράφηση πριν από 40 χρόνια σε ένα κλασικό κομμάτι το Entre Dos Aguas.
Άνοιγμα και στην Βραζιλία με το Lepo Lepo στο Νο 1, ερμηνευτής Psirico και στο 2 το Mozao με τον Lucas Lucco. Αυτά τα τραγούδια θα ακούνε όσοι πάνε σε 3 μήνες εκεί για το παγκόσμιο κύπελλο, οι επιτυχίες στην Βραζιλία δεν αλλάζουν εύκολα.
 
Λουίζα  Ζουγρή