10 τρόποι για να αγαπάς τον εαυτό σου

10 τρόποι για να αγαπάς τον εαυτό σου

1. Να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου, είναι το πιο σημαντικό κλειδί για να αρχίσω να αγαπάω τον εαυτό μου. Το μήνυμα που απέκτησα σαν παιδί ήταν : «Σε κάτι πρέπει να φταίω». Όταν κρίνω τον εαυτό μου, δημιουργώ πόνους και ασθένειες στο σώμα μου, εμποδίζω την αυτοπεποίθησή μου να αναπτυχθεί. Κανείς δεν σου ζητάει να είσαι τέλειος, θέλουν να είσαι ΕΣΥ. Ύμνησε την μοναδικότητά σου.

2. Σταμάτα να τρομάζεις τον εαυτό σου και να τον κρατάς στο γύψο. Σταμάτα να δίνεις και να ανταλλάσσεις τη δημιουργική ενέργεια του νου σου, σε πράγματα που δεν θέλεις. Όπου πάει ο νους μου πάει και η ενέργεια. Συγκεντρώνομαι σε αυτό που ΘΕΛΩ. Σταμάτα να παίρνεις ένα μικρό πράγμα και να φτιάχνεις ένα μακάβριο σενάριο. Το αυτοσαμποτάζ είναι ένας τρόπος για να καλύψω την ανάγκη μου για την αβεβαιότητα. Πικραίνω τους άλλους όταν νοιώθω αβεβαιότητα. Ανάλογα με το σημείο εξέλιξής μας δίνουμε και διαφορετική απάντηση –εξήγηση σε κάθε «γιατί» μας. Το παρελθόν δεν είναι ίδιο με το παρόν. Ζήσε με την καρδιά σου, τράβηξε μια γραμμή και αποφάσισε από εδώ και πέρα να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

3. Να είσαι στοργικός, τρυφερός και υπομονετικός με τον εαυτό σου.

4. Άρχισε να επαινείς τον εαυτό σου. Ο έπαινος χτίζει το ηθικό, η επίκριση το γκρεμίζει.

5. Αγάπα τον εαυτό σου, να τον υποστηρίζεις, να τον βοηθάς και να ζητάς υποστήριξη. Από κοντά η ανεξαρτησία είναι ανοιχτή πληγή, από μακριά ο ανεξάρτητος φαντάζει δυνατός. Μήπως η οικειότητα σε πληγώνει; Σου φαίνεται τρομακτική; Υπάρχει πολύ αγάπη για σένα, επέτρεψε στους ανθρώπους να έρθουν κοντά σου και να σου δώσουν βοήθεια.

6. Αγάπησε και τα αρνητικά σου σημεία και συγχώρησε τον εαυτό σου. Το κάθε αρνητικό σου σημείο είναι το μισό ενός θετικού σου.

7. Φρόντισε το σώμα σου, τη φυσιολογία σου, το νου σου, συμπεριφέρσου με καλοσύνη στο σώμα σου.

8. Πρόσφερε στον εαυτό σου καθημερινά, ο εαυτός σου δεν είναι δούλος σου. Κάνε κάτι για σένα καθημερινά. Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να είναι γιορτή, με ευγνωμοσύνη.

9. Δούλεψε για να καλυτερέψεις τον εαυτό σου, παρά με αυτά που λένε ή δεν λένε οι άλλοι για σένα, μ’ αυτό που κάνουν ή δεν κάνουν, σκέφτονται ή δεν σκέφτονται οι άλλοι. Ο χρόνος είναι η πιο σημαντική μετοχή στο χρηματιστήριο της ζωής σου, γι’ αυτό να τον σέβεσαι και να τον εκτιμάς.
Η χρονοτράπεζα κάθε ημέρας σου παρέχει 86.400 δευτερόλεπτα, αξιοποίησέ τα. Πάρε τη ζωή σου και κάντην ένα έργο τέχνης, ΜΠΟΡΕΙΣ.

10. Αγάπησε τον εαυτό σου ΤΩΡΑ, όχι όταν αλλάξεις, ή γίνεις καλύτερος. Ο φόβος ότι κάτι λείπει από σένα είναι μια μπαμπέσικη σκέψη που σπέρνει τον Όλεθρο μέσ’ στη συνειδητότητά σου, τρέφει τη νοητική σαβούρα και σε οδηγεί να ψάχνεις τη λύση έξω από σένα.

Κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του ιερά μέρη συνάντησης, αλλά κανένα μέρος δεν είναι τόσο ιερό, όσο η ανθρώπινη καρδιά.
Είσαι ότι αναζητάς, ότι σου λείπει το έχεις μέσα σου.

Πηγή: mybellavista.wordpress.com