Όχι όμορφα σώματα... όμορφες ψυχές

Όχι όμορφα σώματα... όμορφες ψυχές

Πήξαμε στον κοιλιακό, στα συμπληρώματα διατροφής και στα αψεγάδιαστα πορτρέτα στο instagram. Έναν άνθρωπο να μας κάνει να γελάμε και να περνάμε μαζί του όμορφες και ξεχωριστές στιγμές θέλουμε! Δε θέλουμε να βγαίνουμε κι όλη η συζήτηση να πραγματοποιείται γύρω απ’ τις θερμίδες, τους τρόπους να αυξήσουμε τους followers και πόσα like πήρε η χθεσινοβραδινή φωτογραφία στο πιο in στέκι της πόλης.

Ψάχνουμε αυτόν που θα συζητάμε με τις ώρες. Να καταπιανόμαστε με κάτι σοβαρό και να καταλήγουμε να μιλάμε για τις πιο αστείες σκηνές της ελληνικές τηλεόρασης. Να περνάμε τόσο καλά, σε σημείο που να χάνουμε την αίσθηση του χρόνου. Οι δείκτες του ρολογιού να κουνιούνται δίχως να περιμένουν δικό μας βλέμμα ή επιβεβαίωση πως είναι αργά.

Να κουβαλάει τόση τρέλα μέσα του, ικανή να μας παρασύρει απ’ τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Να βρίσκει η ψυχή μας καταφύγιο κι αγαλλίαση στα μάτια και στο χαμόγελό του. Να παραχωρούμε στη θέση των προβλημάτων μικρές δόσεις ευτυχίας και γέλιου.

Δεν ψάχνουμε εκείνον που στην παραλία μπορούμε θα παίζουμε σκάκι με τους κοιλιακούς του, όσο είναι πασαλειμμένος με λάδι μαυρίσματος. Θέλουμε αυτόν που στη θάλασσα θα μας παρασύρει απ’ την ξαπλώστρα και θα μας κάνει να ψάχνουμε ψηλό βράχο για βουτιές. Όχι, ούτε αυτήν που θα βγάζει ρίζες μέχρι να πετύχει το τέλειο μαύρισμα, αλλά θα μας τραβάει να φτιάξουμε κάστρα στην άμμο και να φάμε παγωτό.

Θέλω να πω, καλή είναι κι η εξωτερική εμφάνιση και σαφώς η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει αποκλειστικά με το παρουσιαστικό που βλέπεις. Όμως θυμήσου λίγο το αλουμινένιο κουτί της γιαγιάς σου. Ναι εκείνο που απέξω δείχνει λαχταριστά μπισκότα και μέσα έχει καρφίτσες και κλωστές; Αυτό! Ε, δε νομίζω , να υπάρχει άνθρωπος που θα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα από αυτό που αντικρίζει! Ειδικά αν λαχταρά όσο τίποτα άλλο ένα μπισκότο.

Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για το παρουσιαστικό τους αλλά έχουν να συζητήσουν μαζί σου πέντε πράγματα, αυτοί που ο ναρκισσισμός τους φτάνει επίπεδα στρατόσφαιρας κι όλη τους η καθημερινότητα και ζωή περιστρέφεται ακριβώς γύρω από αυτό το παρουσιαστικό και τα φίλτρα που θα χρησιμοποιήσουν στη νέα τους ανάρτηση στα social media. Κι υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το εξωτερικό περίβλημα τους, αλλά ταυτόχρονα καλλιεργούν τον εσωτερικό τους κόσμο. Αν θες τη γνώμη μου, αυτούς τους τελευταίους να αναζητάς.

Τώρα, αν πετύχεις το καινούργιο κουτί μπισκότων της γιαγιάς, τι να σου πω! Πάρ’ το και κρύψ’ το. Βάλ’ το σε θησαυροφυλάκιο και φύλα σκοπιά μην τυχόν στο αρπάξει κανείς. Δεν είναι να παίζεις με αυτά. Κάνε το ίδιο και με τον άνθρωπο που θα επιλέξεις να περάσεις το χρόνο σου μαζί του. Για αρχή, μείνε στο παρουσιαστικό, αλλά άνοιξε να δεις και τι έχει μέσα. Ίσως βρεις κλωστές, ίσως πάλι πετύχεις το καινούργιο κουτί μπισκότων που λέγαμε πιο πάνω. Ένα είναι το σίγουρο, αν δε δώσεις ευκαιρία και δεν το ανοίξεις, δεν ξέρεις τι έχει.

Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη - Θάνου, Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη, Πηγή: pillowfights.gr