Κι όμως δεν είμαι ο μόνος στον κόσμο που πιστεύει ότι οι Jam είναι καλύτεροι από τους Smiths

Κι όμως δεν είμαι ο μόνος στον κόσμο που πιστεύει ότι οι Jam είναι καλύτεροι από τους Smiths

Οι καθημερινές παρεμβάσεις σας, σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις μεταξύ μας συζητήσεις τροφοδοτούν κάθε μέρα την σελίδα μας με αυτά που διαβάζετε.

Σίγουρα μερικά από αυτά δεν βρίσκουν σύμφωνους όλους τους επισκέπτες μας, όμως κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον σας για την σχέση μας και πάνω απ' όλα για την μουσική.

Είναι δίκαιο να κάνουμε σύγκριση μεταξύ Jam και Smiths; κατά την γνώμη μου έχει μία λογική αν λάβουμε υπ' όψιν ότι υπάρχουν ροκ εγκυκλοπαίδειες που αναφέρουν ότι οι επιρροές των Smiths προέρχονται από David Bowie, Roxy Music, Jam και New York Dolls, εγώ θα έβαζα μέσα και τον Billy Fury.

Αρκετοί μου έγραψαν ότι είμαι ο μόνος στον κόσμο και ανάλογα άλλα, λυπάμαι που θα τους στεναχωρήσω, αλλά έψαξα και βρήκα άλλους 2 που λογικά είναι φανατικοί φίλοι της μουσικής των Jam και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Morrissey και Johnny Marr.

Επίσης πολλοί από εσάς συμφωνούν με την άποψη μου, άλλωστε οι Jam είχαν πολύ μεγαλύτερη απήχηση στην Βρετανία από τους Smiths, έχουν επηρεάσει Clash, Gang Of Four και δεκάδες άλλους, ενώ στους προσωπικούς τους δίσκους δεν υπάρχει σύγκριση, ο Paul Weller έχει σαφώς μεγαλύτερη απήχηση, τουλάχιστον στην Βρετανία.

Θα μου πείτε, στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό, οι Smiths και ο Morrissey είναι με διαφορά πιο αγαπητοί, ναι που μόνο την ιστορία στην μουσική δεν την γράφει η Ελλάδα.....

Δείτε τι έλεγε ο Johnny Marr για τον Paul Weller και τον Morrissey να τραγουδά Jam

"Me and Paul have been talking about that for years, we are trying to get around to it but I've got a lot of respect for him. When I was in school, he was THE MAN. He was streetwise. He comes from a similar kind of background to me and he projects his musical vision coming from the same place as I do. We don't sound the same but we have a similar world view, I think, and he's very idealistic about what rock music can be so I can relate to him."

Από εδώ έχουν επηρεασθεί για το This Charming Man

Κώστας Ζουγρής