Κύριε Κουρουμπλή, να τρώμε ψάρια από τον Σαρωνικό;

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια και είναι τόσο εύκολος στις δηλώσεις του ο υπουργός ναυτιλίας, άσχετα αν μετά τις διασκευάζει, θα ήθελα να τον ρωτήσω αν μπορούμε να τρώμε άφοβα ψάρια από τον Σαρωνικό.

Παράλληλα πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε μια χώρα που ο καθένας κάνει και δηλώνει ότι θέλει, ότι τα ψάρια που θα τρώμε δεν θα είναι από τον Σαρωνικό;

Εντάξει να τρώμε ψάρια και να μη μιλάμε για να μην θεωρηθούμε λαϊκιστές.

Αν λάβαμε 1000 σχόλια για το θέμα της ρύπανσης, σε 10-20 από αυτά οι φίλοι της κυβέρνησης που αμφισβητούν την έκταση της ρύπανσης, μας γράφουν να ασχοληθούμε με την μουσική και να αφήσουμε τα πολιτικοκοινωνικά, σωστά, τα ψάρια δεν μιλάνε...

Ανδρέας Ξανθός: Ούτε κολύμπι, ούτε ψάρεμα όπου υπάρχει μαζούτ

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει ούτε να κολυμπάει ο κόσμος, ούτε να ψαρεύει στις περιοχές που υπάρξει μαζούτ.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Κώστας Ζουγρής