Το Μακρόν τους και το.... Κοντό τους

Το Μακρόν τους και το.... Κοντό τους

Άλλος ένας ξένος μας μίλησε για μεταρρυθμίσεις, δηλαδή να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί μας (ουσιαστικά μόνο αυτές οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται), επενδύσεις, δηλαδή μεγαλύτερα προνόμια στις Γαλλικές και Ευρωπαϊκές εταιρίες που θέλουν να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους στην Ελλάδα και να μειώνονται ταυτόχρονα οι μισθοί και οι συντάξεις των ιθαγενών που είναι πια κάτοικοι μιας Ευρωπαϊκής Αφρικάνικης χώρας.

Είναι ντροπή για την Γαλλία και την Ευρώπη να συντηρεί αυτή τη νοσηρή κατάσταση σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, που πέρα από τα λάθη της δεν παύει να έχει την ιστορία της και τους κατοίκους που στην ουσία έπεσαν θύματα ενός Ευρωπαϊκού πειράματος.

Σίγουρα δεν ήμασταν τα καλύτερα παιδιά, αλλά ούτε και πρόκειται να γίνουμε, απλά το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων θα μεγαλώνει μέχρι να γίνει πραγματικά η Ελλάδα αυτό που δεν θέλουν και λίγοι, μια αντιευρωπαϊκή τριτοκοσμική χώρα.

Τα παραμύθια για επενδύσεις στην ουσία μας λένε μειώστε κι άλλο μισθούς και συντάξεις, χαμηλώστε τις αμοιβές των υπηρεσιών σας για να ερχόμαστε να κάνουμε τις διακοπές μας.

Είναι ωραίες οι χάντρες που σας δίνουμε, να τις προτιμήσετε, έχουμε καταντήσει η Αφρικάνικη χώρα της Ευρώπης.

Όλα ξεκίνησαν βέβαια από το ότι δεν φύγαμε ή δεν απειλήσαμε να φύγουμε από την Ευρώπη πριν από 8 χρόνια και γίναμε το πειραματόζωο.

Ακόμα και οι πρώην χώρες της Γιουγκοσλαβίας έχουν σήμερα καλύτερες προοπτικές, μετά από πόλεμο, εμείς όσο το 50% έχει χρήματα και δεν τα χαλάει, γιατί φοβάται το μέλλον είμαστε καταδικασμένοι.

Αν το άλλο 50% δεν αυξήσει τα εισοδήματα του, αλλά αντίθετα αυξάνει την συνεισφορά του σε φόρους, μην περιμένετε φως, όλα θα πηγαίνουν χάλια, κι αυτό δεν δείχνει να θέλει κανείς να το αλλάξει.

Οι σωστές χώρες θέλουν την ευημερία των πολιτών τους, όχι των εταιριών. Οι Ελληνικές εταιρίες παίρνουν το μεγαλύτερο κομμάτι των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και μας πλασάρονται ότι κάνουν έργο. Αλήθεια χώρες σαν την Γαλλία ζητάνε επενδύσεις ή τους ενδιαφέρει η ευημερία των πολιτών τους.

Οι μισθοί θα μειώνονται ανεξάρτητα του αν γίνονται επενδύσεις ή όχι μέχρι να ξυπνήσουν οι νέοι οι οποίοι έχουν βάλλει το κεφάλι κάτω, αν αύριο για 1 μήνα αρνηθούν να εργασθούν με τις σημερινές συνθήκες, θα δούμε αμέσως άλλο έργο, αλλά ποιος θα τους στηρίξει; κόμματα και ΜΜΕ σφυρίζουν αμέριμνα.

Από πού προκύπτει ότι ο Μακρόν, ο Ομπάμιας, η Μέρκελ και όποιος άλλος ήλθε ή θα έλθει θέλει να κάνει επενδύσεις;

Όσο για την 32η θέση ανάμεσα στις χώρες του ΟΑΣΑ, ναι το ξέρω, εισοδήματα Α' 2.000.000 ευρώ, εισοδήματα πχ. Ζουγρή 16.000, μέσος όρος 1.008.000.

Κώστας Ζουγρής