Τα τρία κακά της μοίρας μας

 Τα τρία κακά της μοίρας μας

Έφτασαν στα αυτιά μου πληροφορίες για μία από τις μεγαλύτερες φωτιές που έζησε αυτό το καλοκαίρι η Μεσόγειος και κατέστρεψε μία ολόκληρη περιοχή.

Στην αρχή η πυρκαϊά άρχισε έξω από ένα νοσοκομείο και είχε μικρή έκταση. Οι κάτοικοι όμως αντί να βγουν με μερικούς κουβάδες και να την σβήσουν, θεώρησαν σκόπιμο να τηλεφωνήσουν στην πυροσβεστική.

Όταν ήλθε η πυροσβεστική, δεν έμαθα σε πόσο χρόνο, μπορεί και να πήγε αμέσως, κατέβασαν οι πυροσβέστες την μάνικα για να σβήσουν την φωτιά, όμως, μη γελάτε, το πυροσβεστικό όχημα δεν είχε νερό και πήγε να γεμίσει.

Μέχρι να επιστρέψει, άρχισε να φυσάει και χάθηκαν τα πάντα.

Στην αντίθετη πλευρά από αυτή που εκδηλώθηκε η φωτιά και πήρε σύντομα μεγάλη έκταση και μαύρισε ο ουρανός, έτρωγε σε παραλιακή ταβέρνα, το γράφουμε με κάθε επιφύλαξη γιατί μπορεί να μην αληθεύει, γνωστός υπουργός, ο οποίος όμως δεν είχε αρμοδιότητα για την φωτιά και δεν κουνήθηκε καθόλου από την θέση του.

Η φωτιά μπορεί να ήταν στην Πορτογαλία, την Ιταλία, όχι δεν ήταν στην Γαλλία μη μας κάνει καμία μήνυση ο Μακρόν και θυμώσει και δεν έλθει στην Ελλάδα και μετά μας κάνουν μήνυση και οι Ελληνικές αρχές.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τον Κορινθιακό, όπου συχνά βρίσκουν νεκρά δελφίνια τα οποία όπως λένε οι ειδικοί τρώνε μεγάλες ποσότητες από μέδουσες. Το ποιος τα σκοτώνει είναι άγνωστο, αρκετές πηγές που ανήκουν στην περιοχή γράφουν όμως ότι αυτοί που το κάνουν είναι επαγγελματίες, το γιατί το κάνουν είναι άγνωστο.

Και τέλος μου τηλεφώνησε η Λουίζα και μου ζήτησε να πάρω κάποιον από τους δήμους της Αττικής και να τους πω για ένα σπάσιμο σωλήνα που έχει δημιουργήσει καταρράκτη σε κεντρικό δρόμο.

Ο δήμος δίνει στην σελίδα του 4 τηλέφωνα για βλάβες στην ύδρευση γράφοντας ότι λειτουργούν σε 24ωρη βάση, τα τηλέφωνα λήγουν σε 303, 305, 321 και 323 κανένα από αυτά δεν το σηκώνουν

Ύστερα κατηγορούν τον Σαββόπουλο για ένα από τα τελευταία τραγούδια που έγραψε στην μακρόχρονη καριέρα του.

Κώστας Ζουγρής