Είμαστε φίλοι στο Facebook, μιλάμε όμως;

Είμαστε φίλοι στο Facebook, μιλάμε όμως;

Συναντάω συχνά γνωστούς και άγνωστους οι οποίοι με χαρά που αποκαλύπτουν ότι είναι φίλοι μας στο Facebook, είτε από την σελίδα του Site, το Giannis Petridis ή το Κώστας Ζουγρής, ομως αρκετοί παραδέχονται ότι δεν πατάνε τα link και δεν διαβάζουν το περιεχόμενο των αναρτήσεων.

Στο μακρινό παρελθόν ξέραμε όλες τις οικογένειες που έμεναν στην γειτονιά μας και όλα τα μέλη τους, τώρα δεν ξέρουμε καλά καλά ποιος μένει στην πολυκατοικία μας ή τον απέναντι.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα πάψω να είμαι φίλος σου αν γράψεις κάτι που δεν μ'αρέσει στην σελίδα σου.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι αυτές οι σελίδες, μας απομακρύνουν, αντί να μας φέρνουν πιο κοντά όπως υποτίθεται ότι είναι ο σκοπός τους.

Άλλαξαν οι εποχές, αλλά ορισμένοι αρνούνται να αλλάξουν, δεν είναι τυχαίο το ότι απαντάμε σχεδόν σε όλους που μας ζητάνε κάτι στο διαδίκτυο ή διαφωνούν μαζί μας.

Δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο, λογικά, πότε ο ένας πότε ο άλλος, όμως έχουμε μια επαφή παρά των μεγάλο όγκο των επισκέψεων.

Έχει σημασία για μας το να πατάτε τα link και να διαβάζετε αυτά που γράφουμε, πολλοί βέβαια μπαίνουν απ' ευθείας στην σελίδα μας.

Κώστας Ζουγρής