Ronnie Spector, μια λατρεμένη φωνή που δεν υπάρχει πια

Ronnie Spector, μια λατρεμένη φωνή που δεν υπάρχει πια

Δεν υπάρχει περίπτωση να άκουγε κάποιος μουσική το 1963 και να μην έγινε φανατικός φίλος του ήχου του Phil Spector, ένας πραγματικά τελειομανής, ψυχοπαθής όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, μας χάρισε μια σειρά από αξέχαστα τραγούδια με μια συγκεκριμένη ηχητική ατμόσφαιρα που μάθαμε χάρις στο Be My Baby.

 

 

 

Η αιθέρια φωνή της Ronnie Spector που πέθανε 78 ετών σημάδεψε όλους τους νέους της δεκαετίας του '60, από τον Brian Wilson και τους Beach Boys που στήριξαν τα φωνητικά τους σ' αυτό το τραγούδι, τους Beatles, τον Bruce Springsteen και εκατοντάδες άλλους, όλα αυτά κυρίως χάρις στο Be My Baby.

 

O Brian Wilson έχει δηλώσει ότι άκουσε τουλάχιστον 1000 φορές το Be My Baby, το Don't Worry Baby ήταν απάντηση στο τραγούδι και οι Beach Boys το ηχογράφησαν τελικά το 1980, ενώ ήδη το 1969 είχαν κάνει επιτυχία με το τραγούδι των Ronettes, I Can Hear Music.

 

 

 

Οδηγούσε όταν άκουσε το Be My Baby και ειδικά την φράση Be My, Be My Baby και αυτός έγινε ο ήχος σε δεκάδες επιτυχίες των Beach Boys.

 

Ο Lennon και οι Beatles συνεργάσθηκαν αργότερα με τον Phil Spector στο Let It Be και στο άλμπουμ του Lennon με τις διασκευές για το οποίο ο Lennon είχε ηχογραφήσει και το Be My Baby που τελικά μπήκε σε μία συλλογή του που κυκλοφόρησε σε κουτί.

 

Σε πολλά τραγούδια του Springsteen υπάρχει η ατμόσφαιρα του ήχου του Spector και η μπάντα του Bruce έχει ηχογραφήσει αρκετές φορές τραγούδια με την Ronnie.

 

Η εισαγωγή του Hal Blaine στα ντραμς, έχει αντιγραφεί σε δεκάδες γνωστά τραγούδια όπως τα:

The Four Seasons ("Rag Doll")

 

 

Carpenters ("Only Yesterday")
Billy Joel ("Say Goodbye to Hollywood")
The Jesus and Mary Chain ("Just Like Honey")
The Magnetic Fields ("Candy")
Elvis Costello ("This Town", "No Dancing")
Meat Loaf ("You Took The Words Right Out Of My Mouth")
Marc Shaiman / Scott Wittman ("Good Morning Baltimore", στο Hairspray)
Amy Winehouse ("Back to Black")
Manic Street Preachers ("Everything Must Go")
Camera Obscura ("Eighties Fan")

 

H Veronica Yvette Bennett όπως είναι το πραγματικό όνομα της Ronnie, στις 10 Αυγούστου 1943 και ήταν παντρεμένη με τον Phil Spector στην περίοδο 1968-74.