Γιάννης Πετρίδης: Εδώ και 17 μήνες δεν άκουσα καλύτερο άλμπουμ

Ένας χρόνος πέρασε από την κυκλοφορία του άλμπουμ των Radiohead και σχεδόν 1 1/2 από την κυκλοφορία του Blackstar του David Bowie.και δεν έχω ακούσει ακόμα ένα άλμπουμ από τότε, που να με συναρπάζει όπως ο τελευταίος δίσκος του Bowie.

Διαβάζω διθυραμβικές κριτικές για άλμπουμ που βγήκαν μετά τον Ιανουάριο του 2016 και ήθελα να 'ξερα, αν αυτοί που τις γράφουν στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα αν πιστεύουν πράγματι ότι αυτά τα άλμπουμ μπορούν να συγκριθούν με το Blackstar.

Και εγώ άκουσα με ενδιαφέρον κάποιους καλλιτέχνες μέσα από τις εκατοντάδες νέες κυκλοφορίες που μας πλημμυρίζουν τους τελευταίους μήνες. Κάποιοι από αυτούς μου άρεσαν. Πχ ο Kendrick Lamar, χωρίς καν να τον συγκρίνω όμως με τους αντίστοιχους μαύρους δημιουργούς των προηγουμένων δεκαετιών.

Είδα τον Father John Misty στο Jimmy Fallon, κι αυτός μου άρεσε, όπως και το άλμπουμ του και το άλλο με την Laura Marling, την Aimee Mann, τους XX και μερικούς ακόμα.

Όλα μου θυμίζουν κάτι, για παράδειγμα ο Father John Misty την σπουδαία εποχή του Elton John της δεκαετίας του '70 που ο καημένος όμως στην Ελλάδα δεν έχει κανένα σεβασμό από τους δήθεν γνώστες γιατί πιστεύουν ότι ο Elton John είναι ένας Celebrity και όχι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς.

Όλα αυτά τα καινούργια άλμπουμ που ακούω με μανία κάθε μέρα, ούτε καν πλησιάζουν το αριστούργημα του David Bowie, Blackstar.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο τύπος λίγο πριν μας αποχαιρετίσει πλησίαζε τα 70 και σ'αυτή την ηλικία έκανε 2 άλμπουμ Blackstar και Next Day που κανένας από τους νεότερους τους επόμενους μήνες μπόρεσε έστω να πλησιάσει.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς μπορεί να μου αναφέρεται και θα ήθελα να το κάνετε, αν το πιστεύετε κάποιους καλλιτέχνες που κατά την άποψη σας έβγαλαν καλύτερο δίσκο από το Blackstar.

Εγώ επιμένω ότι δεν έχω ακούσει καλύτερο άλμπουμ, εδώ και 16 μήνες, από το αποχαιρετιστήριο του David και είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες περιόδους που μου έχει συμβεί αυτό.

Γιάννης Πετρίδης