2.173.095 δεν μπορεί να κάνουν λάθος

Από το 1975 κοντά σας με τα πάντα γύρω από τις τέχνες...

Από το 1975 που άρχισε η καθημερινή επαφή μας προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους για ότι συμβαίνει στην μουσική.

Αρχικά στην πρώτη καθημερινή εκπομπή στο Α' Πρόγραμμα το πρώτο τραγούδι ήταν το ομώνυμο από το άλμπουμ Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band και εκείνη την περίοδο παρουσιάζαμε κλασικά τραγούδια από τον χώρο του ροκ και όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Μερικούς μήνες αργότερα ήμασταν οι πρώτοι στην χώρα που παρουσιάσαμε την κίνηση του Βρετανικού πανκ και στην συνέχεια όλο το Βρετανικό New Wave.

Στο υπόλοιπο της δεκαετίας δεν αγνοήσαμε, όπως ίσως πιστεύουν μερικοί, την μουσική Disco, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν την εκθειάζαμε όπως ίσως θα ήθελαν οι φίλοι της.

Το 1979 ο Γιάννης Πετρίδης 'υιοθέτησε' στην κυριολεξία το ραπ και από τότε σταθερά το Χιπ Χοπ έχει μόνιμη θέση σχεδόν σε όλες τις εκπομπές του.

Μουσικό είδος που κυριαρχεί εδώ και 37 σχεδόν χρόνια και όμως στην Ελλάδα, αν και έχει πολλούς θαυμαστές, ειδικά στην νεολαία, από τους δήθεν ειδικούς αγνοείται, ίσως γιατί οι καλλιτέχνες του είδους δεν έρχονται στην Ελλάδα, δεν παίζονται από τα ραδιόφωνα που δεν εκπέμπουν και με τους πιο σύγχρονους σε ενημέρωση παραγωγούς.

Grunge, και όλα τα μουσικά κινήματα που παρουσιάσθηκαν από τότε, πάντα ακούσθηκαν σε πρώτη μετάδοση από την εκπομπή μας, ελάχιστοι θα τολμούσαν να το αμφισβητήσουν αυτό.

Ακόμα και στην εποχή που το διαδίκτυο δεν ήταν στην καθημερινή μας ζωή, τα συχνά ταξίδια μας σε Αμερική και Αγγλία, μας βοηθούσαν να έχουμε πάντα μια σύγχρονη εικόνα του τι συμβαίνει στην μουσική του πλανήτη.

Ακόμα και σήμερα που έχουν περάσει τόσα χρόνια συνεχίζουμε να σας παρουσιάζουμε εγκαίρως κάθε νέο μουσικό ταλέντο.

Τώρα δειλά δειλά, άρχισαν κάποιοι να γράφουν για τον Kendrick Lamar, όμως εμείς τον είχαμε στα καλύτερα μας άλμπουμ για την χρονιά του 2011 με το πρώτο του Mixtape.

Το νέο του άλμπουμ Damn, είναι καλύτερο από το προηγούμενο και δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει, μια διάδοχη κατάσταση για τον Kanye West που έφτασε και γι' αυτόν η μέρα που δεν θα είναι πια ο κορυφαίος μαύρος στο είδος.

Θα συνεχίσουμε πάντα να σας ενημερώνουμε εγκαίρως για ότι συμβαίνει στην μουσική, τώρα πια μέσα από τις σελίδες μας και με την ομάδα που θα αποτελέσει μοιραία κάποτε την διάδοχη κατάσταση.

Αυτό το ξέρουν οι 2.173.095 μοναδικοί μας επισκέπτες, γι' αυτό και μας ακολουθούν.

Ξέρουμε ότι για πολλούς, το να κάνουν δωρεά σε κάτι ανάλογο με το site μας, δεν είναι και το καλύτερο τους, ίσως και για τεχνικούς λόγους. Όμως οι ανάγκες που υπάρχουν γι' αυτή την προσπάθεια με ανάγκασαν να ζητήσω την συνδρομή σας μέσω paypal που υπάρχει στις σελίδες μας και να παραμείνουμε ανεξάρτητοι.

Η άποψη πολλών που κινούνται στον χώρο της διαφήμισης κυρίως, είναι 'γιατί δεν πάτε με κάποιο όμιλο;', άλλοι πιστεύουν ότι αν δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά, να περιορίσουμε τον χρόνο που διαθέτουμε, να ασχοληθούμε με και κάτι άλλο.

Δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα από τα δύο, όσοι βοηθήσουν με κάποιο ποσό την προσπάθεια μας, θα πάρουν μέσω mail το νέο μας ανέκδοτο βιβλίο με τα 201 καλύτερα ροκ άλμπουμ.

Χρόνια Πολλά

Κώστας Ζουγρής