Randy Rhoads: Έφυγε και εκείνος πολύ νωρίς...

Randy Rhoads: Έφυγε και εκείνος πολύ νωρίς...

Ο Randall William "Randy" Rhoads, γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1956 και πέθανε στις 19 Μαρτίου του 1982 σε ηλικία μόλις 25 ετών...

Ήταν Αμερικανός Heavy Metal κιθαρίστας, ο οποίος έπαιζε μαζί με τον Ozzy Osbourne και στην μπάντα Quiet Riot. Αφοσιωμένος στην κλασική κιθάρα, συχνά συνδύαζε επιρροές από την κλασσική μουσική με το δικό του προσωπικό στιλ. Όσο ήταν σε περιοδεία με τον Ozzy Osbourne, έψαχνε καθηγητές για κλασική κιθάρα.

Παρά τη σύντομη του καριέρα, επηρέασε σημαντικά τους νεοκλασικούς κιθαρίστες που αναδείχτηκαν την δεκαετία του '80. Έχει ασκήσει επίσης μεγάλη επιρροή σε κιθαρίστες όλων των ειδών. Συμπεριλαμβάνεται σε πολλές λίστες μεγάλων κιθαριστών. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1982. Αυτός και ο οδηγός του λεωφορείου που είχαν για περιοδεία αποφάσισαν να οδηγήσουν, χωρίς άδεια, ένα μικρό Beechcraft F35.

Κατά την πτήση, το ένα φτερό του αεροπλάνου έσπασε, καταλήγοντας σε αναπόφευκτη συντριβή. Το πτώμα του βρέθηκε καμένο και αναγνωρίστηκε από τα κοσμήματα που συνήθιζε να φέρει ο κιθαρίστας. Στην κηδεία του ήταν παρών ο Ozzy Osbourne.