Όλοι μαζί μας έβαλαν, όλοι μαζί θα μας βγάλουν από το 'λούκι'

8 χρόνια κρίσης και είμαστε στο σημείο σαν να μην πέρασε μια μέρα, η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει την τετραετία της και η αντιπολίτευση προσπαθεί να την ωθήσει στο να παραιτηθεί να γίνουν εκλογές και να πάρει την θέση της.

Ακόμα και αν δεχθούμε ότι μια ενδεχόμενη αλλαγή θα βοηθούσε την χώρα να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς.

Σκεφτείτε ότι γυρίζουμε ακριβώς στο καλοκαίρι του 2015, κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ενδεχομένως η Νέα Δημοκρατία, θα κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά που έκαναν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο.

Επίσης οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα κάτσουν στην γωνία να παρακολουθούν τις εξελίξεις, αυτοί που αντιδρούν στις τωρινές αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά σαν καλά παιδιά υπογράφουν κάθε νέα αλλαγή, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν για την Νέα Δημοκρατία.

Γιατί όμως έγραψα στον τίτλο ότι άλλοι έχουν τις ευθύνες τους.

Κατ' αρχήν ζούμε σε μια χώρα που ουσιαστικά την κυβερνούν μια χούφτα μεγάλοι όμιλοι που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους σε αγνώστου αριθμού επιχειρήσεις με άγνωστους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Όταν η ΔΕΗ βγάζει ανακοίνωση ότι αγοράζει το ρεύμα 90 ευρώ και το πουλάει σε κάποιους ιδιώτες 40, οι δήμοι της χώρας συνεχίζουν να μας επιβαρύνουν με τα εκατομμύρια των προστίμων από την Ευρωπαϊκή ένωση για τα σκουπίδια, τα χρήματα που παίρνουμε για τους πρόσφυγες ούτε ξέρει κανείς που πηγαίνουν και αν χρησιμοποιούνται και άπειρα άλλα παραδείγματα που είμαστε μικροί για να τα αναφέρουμε.

Η διαφθορά είναι φανερή παντού και μόνο με την σύμφωνη γνώμη όλων θα μπορούσε να καταπολεμηθεί.

Πώς όμως θα αποφασίσουν να την καταπολεμήσουν αυτοί που ελέγχουν το σύστημα, δεν μιλάμε για ξένους που ελέγχουν την κατάσταση, αλλά για Έλληνες που είναι κάποιοι από εμάς.

Τι νόημα έχει να κατηγορούμε αυτούς που κυβέρνησαν πριν το 2009, όταν σε μεγάλο ποσοστό έχουν συμμετάσχει στα κόμματα που τότε μας κυβερνούσαν.

Δηλαδή, άσε το ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο Καμμένος προσωπικά δεν έχουν καμία ευθύνη για όσα ενδεχομένως έκανε λάθος η Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν.

Οι Συριζαίοι πρώην Πασόκοι ήταν ανήλικα όταν κυβερνούσε με λάθος πολιτική και άλλους τρόπους το ΠΑΣΟΚ,

Κατά την γνώμη μου όλοι, από το ΚΚΕ μέχρι την Χρυσή αυγή, ή νέα κόμματα σχετικά όπως η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι, που μπορεί να μην ήταν στα πράγματα, αλλά ήταν πολίτες της χώρας και έκαναν ενδεχομένως ότι κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες που έχουν τον τρόπο τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να έχει κάνει πολλά λάθη, όμως είχε πει μια σοφή κουβέντα, ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, έ κανείς δεν θέλει να αλλάξει, όλοι προτιμούν να βουλιάξουν γιατί νομίζουν ότι αυτοί θα γλυτώσουν και θα βουλιάξουν οι υπόλοιποι.

Όλοι στάθηκαν στην φράση του Παπανδρέου λεφτά υπάρχουν, μα από την ημέρα που το είπε δεκάδες δις έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες μας προς άγνωστη κατεύθυνση, αυτά τα λεφτά ήταν ανύπαρκτα; Απλά το κράτος προσπαθεί όλο και πιο έντονα να πάρει το μερίδιο του από αυτά για να συνεχίσει να συντηρείτε αφού δεν έχει άλλο τρόπο και κανείς σχεδόν μικρός ή μεγάλος, πλούσιος ή φτωχός δεν θέλει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του αφού σκέφτεται ότι μπορεί μια νέα ρύθμιση να τον βοηθήσει να τις αποφύγει.

Αν δεν συνεννοηθούν όλοι, όπως έκαναν οι Κύπριοι για μία κοινή πολιτική, αργά ή γρήγορα θα έλθει το τέλος για όλους.

Βλέπετε τι γίνετε στα Βαλκάνια, Σκόπια, Τουρκία, Αλβανία δεν είναι στα καλύτερα τους, θέλει μεγάλη προσοχή και απόλυτη σύμπνοια για τις εξελίξεις.

Δεν είναι θέμα αριστεράς ή δεξιάς, ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του και η αλήθεια είναι ότι το ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετά στοιχεία που λείπουν από άλλα κόμματα, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν απόψεις που δεν μπορεί να αποδεχθεί το ΣΥΡΙΖΑ, ας πάρουν ότι καλύτερο μπορούν και ας εφαρμόσουν μια εθνική πολιτική, ως πότε θα παίζει καθυστερήσεις η κυβέρνηση και ως πότε θα θέλει η αντιπολίτευση να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Η κλεψύδρα εξαντλεί το υλικό της και θα κτυπήσει συναγερμός.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μυαλό δεν βάζω και αντί να κάτσω στα αβγά μου γίνομαι κακός με όλους, ένας προχθές με αποκάλεσε μούλο επειδή έγραψα ότι η κυβέρνηση είναι μόνιμα αισιόδοξη, αλλά οι εξελίξεις δεν την δικαιώνουν.

Στο ληξιαρχείο της Αθήνας μπορεί να βρει όποιος θέλει τα στοιχεία μου και το οικογενειακό μου ιστορικό, αυτά που δεν μπορεί να βρει είναι τα στοιχεία των επαγγελματικών που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα.

Κώστας Ζουγρής