Γιατί ακόμα και στη μουσική κάνουμε το αντίθετο από τους άλλους;

Γιατί ακόμα και στη μουσική κάνουμε το αντίθετο από τους άλλους;

Μπορώ να σας αναφέρω αρκετές περιπτώσεις στις οποίες ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων έχουν αντίθετη γνώμη, όχι από μια αντίστοιχη κοινωνική ομάδα ξένων, αλλά από όλους τους ξένους.

Δεν είναι τυχαίο το ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πιστεύουν ό,τι τους σερβίρουν κυρίως τα μικρά θεωρητικά σε μέγεθος, ΜΜΕ.

Ας μην ασχοληθώ με την πολιτική, οι νεότεροι από εσάς, ίσως και να μουτζώνουν τον εαυτό τους όταν η ιστορία θα αποκαλύψει τις πραγματικές διαστάσεις του σύγχρονου Ελληνικού δράματος.

Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω είναι η αρνητική κριτική διάθεση που υπάρχει σε κάποιους για την Lady Gaga, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ίσως το κορυφαίο όνομα στο ευρύτερο μουσικό πεδίο.

Την Κυριακή θα τραγουδήσει μαζί με τους Metallica στα Grammy. Δεν είναι ίσως εύκολο να διαπιστώσουμε του τι σημαίνει αυτό για μια γυναίκα που έκανε εντυπωσιακή παρουσία και ηχογράφησε άλμπουμ με ένα φαινόμενο όπως ο Tony Bennett, έκανε σύμφωνα με όλους εκτός από τον γιο του, πολύ καλή εμφάνιση ερμηνεύοντας τραγούδια του David Bowie πριν ένα χρόνο, ήταν εντυπωσιακή στα όσκαρ, όπου διεκδίκησε και το βραβείο τραγουδιού, απλησίαστη στο ημίχρονο του Super Bowl με 117,5 τελικά εκατομμύρια τηλεθέασης, που είναι δεύτερη μετά αυτήν της Katy Perry, η Madonna για τους Έλληνες φανατικούς φίλους της έμεινε πίσω της και τώρα διεκδικεί την πρώτη θέση στην Αμερική με το τραγούδι της Million Reasons και το άλμπουμ της Joanne είναι ήδη στο Νο 1 και σε χαμηλότερες θέσεις οι προηγούμενοι δίσκοι της.

Οι πωλήσεις του καταλόγου της στην Αμερική ανέβηκαν 1000% και θα έχουν ίσως και συνέχεια μετά τα Grammy.

Βλέπω ότι η ανταπόκριση σας στις αναρτήσεις μας που την αφορούν, δεν είναι αυτές που θα έπρεπε για μία Superstar της εποχής μας.

Έχω γράψει την γνώμη μου γι' αυτήν, τα έχει όλα, φωνή, συνθετική ικανότητα, ξέρει μουσική και έχει εντυπωσιακή παρουσία στην σκηνή.

Έχει τελειώσει μία από τις καλύτερες σχολές τέχνης στην Αμερική, δεν έγινε τυχαία επειδή ήταν ωραία γυναίκα και αξιοποίησε τις γνωριμίες της.

Ήδη δείχνει ότι θα ξεπεράσει την κρίση που πέρασε και ήταν συνέπεια της μεγάλης επιτυχίας της που είναι δύσκολο σε πολλούς καλλιτέχνες να την διαχειριστούν.

Ένα κράμα Barbra Streisand και Madonna δεν είναι εύκολο να περάσει απαρατήρητο, θα είναι στην επικαιρότητα σίγουρα για την υπόλοιπη δεκαετία που διανύουμε, αργότερα θα δείξει.

Κώστας Ζουγρής