Sid Vicious - Ο Άγγλος μουσικός της πανκ και μπασίστας των Sex Pistols

Sid Vicious - Ο Άγγλος μουσικός της πανκ και μπασίστας των Sex Pistols

Ο Sid Vicious, Άγγλος μουσικός της πανκ και μπασίστας των Sex Pistols, γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 10 Μαΐου του 1957 και πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 2 Φεβρουαρίου του 1979 από υπερβολική δόση ναρκωτικών ...

sid nancy knife

 

Κατά τη διάρκεια της σύντομης και χαοτικής ανόδου των Sex Pistols, γνώρισε την μάνατζερ Nancy Spungen η οποία θα γινόταν η κοπέλα του. Η Nancy και ο Vicious δημιούργησαν μια καταστροφική αλληλοεξάρτηση με βάση τη χρήση ναρκωτικών.

Η αποκορύφωση ήταν ο θάνατος της Nancy από μαχαίρι, ενώ έμενε στο ξενοδοχείο Chelsea, στο Μανχάταν μαζί του...

 

 

 

 

Απελευθερώθηκε με εγγύηση όντας κύριος ύποπτος για το θάνατο της κοπέλας του. Συνελήφθη λίγο αργότερα για επίθεση εναντίον του Todd Smith, αδερφού της Patti Smith, σε νυχτερινό κλαμπ, και μπήκε για αποτοξίνωση στο Riker's Island.

Η απελευθέρωση του από τη φυλακή γιορτάστηκε με ένα πάρτι από την μητέρα του στο σπίτι της κοπέλας του στο χωριό Greenwich, στο οποίο παρευρέθηκε ο μπασίστας των Μισφιτς, Jerry Only.

Η μητέρα του τον προμήθευε από μικρή ηλικία με ναρκωτικά και σύνεργα χρήσης ουσιών, ενώ το ίδιο βράδυ τον βοήθησε να προμηθευτεί ηρωίνη... Πέθανε στον ύπνο του το ίδιο βράδυ από υπερβολική δόση...

 

Μετά από τον θάνατο του, συγκεντρώθηκε μια συλλογή από ζωντανό υλικό ηχογραφημένο κατά τη διάρκεια της σύντομης σόλο καριέρας του και κυκλοφόρησε με τον τίτλο Sid Sings.