Θα τα καταφέρει καλύτερα από τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Θα τα καταφέρει καλύτερα από τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης;

Τα προβλήματα στον πλανήτη μας ξεκινάνε από την προσπάθεια όλων, μικρών και μεγάλων να επιβάλλουν τους οικονομικούς όρους τους στους πιο αδύναμους.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι το θρησκευτικό και ο φανατισμός που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό σε αρκετά κράτη.

Μικρότερο πρόβλημα, σχεδόν ανύπαρκτο στις διαστάσεις που το δίνει η Ελληνική κυβέρνηση είναι το πολιτικό. όλα σχεδόν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. επιμένουν και μιλάνε για πολιτικό πρόβλημα, θέλουν να αλλάξουν την Ευρώπη και όλο τον πλανήτη, παραβλέποντας τα πραγματικά προβλήματα, που βέβαια είναι και πολιτικά, αλλά όχι όπως τα εννοεί ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. που είναι τόσο μπερδεμένος σε σημείο που έχει εγκλωβίσει την χώρα μας σε μια κατάσταση πλήρης αδράνειας.

Ας μην γράψω για τις συνεργασίες του και χαλάσουμε τις καρδιές μας. Πολιτική αντιπαράθεση, όπως την ήξεραν με τους κακούς/καλούς για άλλους Ρώσους και το αντίθετο για τους Αμερικάνους δεν υπάρχει πια.

Η χώρα βουλιάζει και απομακρύνεται σταθερά από όλους. Δυτικούς, ανατολικούς, Κινέζους, ΟΛΟΥΣ, ζούμε στο παρελθόν και αυτό θα μας στοιχίζει όλο και περισσότερο. Ο εχθρός είναι αόρατος, εκτός και αν νομίζουμε ότι ο Σόιμπλε είναι μόνος του ένα κράτος.

Η Ελλάδα πεθαίνει, μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης, στην Αχαρνών, στην Κυψέλη, στον Κολωνό, θα σας οδηγήσει στην σκέψη ότι ζείτε σε άλλη χώρα.

Δεν είναι το θέμα, αν θα μας σώσει ο Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος, αργοπεθαίνουμε σαν λαός, πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που μας έχει ρίξει η αντιπαλότητα με τα 'μνημόνια', τα οποία όλα τα κόμματα που πέρασαν ή είναι στην εξουσία, έχουν αποδεχθεί, ας σκεφτούμε το γιατί, είναι όλοι πράκτορες ή βλάκες και είναι έξυπνοι ο Λεβέντης, η Χρυσή Αυγή, ο Λαφαζάνης και το ΚΚΕ, αν ναι, δώστε την εξουσία σ'αυτούς στις επόμενες εκλογές για να σας φύγει η απορία.

Το αδιέξοδο που βρισκόμαστε έχει μια μικρή πιθανότητα να λυθεί πιο σύντομα, μόνο αν συνεργασθούν όλα τα κόμματα, ή όσα μπορούν περισσότερα, πουν την πραγματική αλήθεια στον Ελληνικό λαό και κάνουν αυτά που έκαναν οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Κύπριοι, οι Πορτογάλοι και προσπαθούν σε κάποιο βαθμό να κάνουν και οι Ιταλοί, που μας μοιάζουν αρκετά, αλλά δεν έχουν διαλυθεί σαν κι εμάς και έχουν βιομηχανία και μερικούς άλλους τρόπους να βγάζουν χρήματα, ενώ εμείς...

Κώστας Ζουγρής