Ο Γιάννης Πετρίδης «επέστρεψε» στη Λάρισα…

Ο Γιάννης Πετρίδης «επέστρεψε» στη Λάρισα…

Από το larissanet.gr

Πριν 50 χρόνια ένας στρατιώτης της Μονάδας Διαβιβάσεων, της 1ης Στρατιά, εδώ στη Λάρισα, έχοντας στο μυαλό του να γλυτώσει καμιά αγγαρεία, πρότεινε σε κάποιο ανώτερο να κάνει μια εβδομαδιαία εκπομπή, στον τότε ραδιοφωνικό σταθμό της ΥΕΝΕΔ.

Από τότε ξεκινάει η πορεία του στη μουσική, τα ερτζιανά και στα media ο Γιάννης Πετρίδης.

Ο δημοφιλής παραγωγός βρέθηκε στη Λάρισα, μετά από πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολύ κόσμο που βρέθηκε στο Θέατρο του Μύλου, στην εκδήλωση – αφιέρωμα, με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Νικόλ Αλεξανδροπούλου «Once in a Lifetime».

petridis-giannis-6

Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου μίλησε για το ντοκιμαντέρ, στο οποίο η έκρηξη του ροκ τη δεκαετία του ’60, στα μουσικά κινήματα, καθώς και στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ελληνική κουλτούρα, περνούν μέσα από οδοιπορικό στη ζωή του Γιάννη Πετρίδη.

petridis-giannis-7

Ο ίδιος ο Πετρίδης, επιστρέφοντας στην πόλη, που για πρώτη φορά βρέθηκε απέναντι στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου, ακολουθώντας μετά μια μοναδική πορεία (εκδότης του ιστορικού περιοδικού Ποπ & Ροκ, συγγραφέας, μουσικοκριτικός, με στήλες σις περισσότερες μεγάλες ελληνικές εφημερίδες, διευθυντής της εταιρείας Virgin, μέλος στο αμερικάνικο Rock ‘n Roll Hall of Fame με δικαίωμα ψήφου), αναπόλησε μνήμες από τη διετή στρατιωτική διαμονή του στη Λάρισα, απάντησε σε πολλά ερωτήματα από το ακροατήριο, μιλώντας, επί δίωρο, σχεδόν για όλα.

petridis-giannis-5

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο μουσικός παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πάνος Καραΐσκος.

Αργότερα, ο Γιάννης Πετρίδης βρέθηκε στο πάρτι – αφιέρωμα στο βινύλιο, που διοργάνωσε επίσης ο Δήμος Λαρισαίων, στη Δημοτική Πισίνα, παίζοντας μάλιστα μερικά τραγούδια που επέλεγε το 1966 και 1967, από τον ραδιοφωνικό σταθμό της ΥΕΝΕΔ για την εκπομπή του «Μουσική Επιθεώρηση».